In samenwerking met:
Croissant Muffin Met Blauwe Bessen 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Croissantmuffin met blauwe bessen

Misschien heb je het wel eens voorbij zien komen, de croissantmuffins. Wat ons betreft een lekker én leuk recept voor Pasen. Ze worden ook wel cruffins genoemd en het zijn lekkere kleine gebakjes voor bij het paasontbijt, de paasbrunch of voor bij de koffie. Wij gaan voor een zoete variant met blauwe bessen en bosbessenjam.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept croissantmuffin met blauwe bessen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit een pan en smelt de roomboter hierin.
2
Rol het croissantdeeg uit en snijd beide rollen over de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd deze stukken vervolgens over de lengte in 3 gelijke plakken, leg de plakken om de 3 cm trapsgewijs op elkaar. Verdeel de bosbessenjam over het eerste stuk deeg en rol op. Begin aan de kant waar het deeg schuin op elkaar ligt.
3
Vet de muffinvorm in met de gesmolten roomboter en leg de croissantrolletjes hierin.
4
Plaats de muffinvorm 15 min. in de oven. Halveer ondertussen de blauwe bessen en haal de blaadjes van de takjes munt.
5
Haal de croissantmuffins uit de oven en verdeel de poedersuiker, blauwe bessen en muntblaadjes erover.

Heerlijke recepten met croissantdeeg

Een iconische lekkernij, dat is toch wel de croissant. Franser wordt het niet! Het maken van een croissant van begin af aan is uitdagender dan we denken, dus daarom laten we dat graag aan de professionals over. Dit betekent niet dat je verschillende recepten kan maken met croissantdeeg, want dat kan zeker!

Ga naast deze heerlijke croissantmuffin bijvoorbeeld aan de slag met een croissant traybake. Heb je met de paasbrunch of na een uitgebreid ontbijt in het weekend croissants over? Gooi ze dan niet weg, maar maak er een heerlijke traybake van. Heerlijke zoetigheid als dessert en de ultieme verwennerij. Een ander verrukkelijk recept om te maken met overgebleven croissants zijn croissantwafels. Deze ‘croiffle’ (croissant en waffle in één) geeft je ‘the best of both worlds’. Lekker met een dot slagroom en verse aardbeien.

Liever een hartige croissant? Geen probleem, ga dan voor deze hartig belegde croissants met pesto! Een lekker en vooral makkelijk recept waarmee je het ontbijt of de paasbrunch kan uitbreiden. Ham en kaas is wat ons betreft een gouden combinatie en met wat extra ingrediënten als pesto, sla en tomaat wordt de croissant nog lekkerder. Ben je op zoek naar een verrassend paasrecept? Ga dan voor een gevulde croissant met ei! In een handomdraai tover jij een klassiek croissantje om naar een goudbruine croissant met een vulling van spinazie, tomaat, ei, spek en kaas. Even kort in de oven en dan is het tijd om er samen met het gezin van te genieten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Meer lunch recepten

In het weekend heb je net wat meer tijd om lekker uit te pakken met een uitgebreide lunch! Van heerlijke recepten met ei en sandwiches tot de lekkerste pannenkoeken met fruit en zoetigheden. Met deze gerechten maak je ook de paastafel helemaal af. Smullen maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.