In samenwerking met:
Fritatta Met Bimi En Zalm 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Frittata met bimi en zalm

Uitpakken tijdens het avondeten? Maak deze frittata met bimi en zalm! Een heerlijk gerecht dat barst van de verschillende smaken. Serveer er Turks brood bij en eventueel een salade en je hebt een avondmaaltijd om van te smullen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frittata met bimi en zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de rode uien in halve ringen. Rasp de manchego op een grove rasp. Snijd de zalmfilet in blokjes van 2 cm.
2
Halveer de bimi over de lengte. Meng de eieren met de zure room en manchego. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak de zalmfilet, bimi en rode ui 5 min. Voeg het eimengsel toe en roer kort door. Gaar de frittata 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
4
Verdeel de Turkse broden over een bakplaat, plaats in de oven en bak af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het Turks brood in kwarten.
5
Schep de frittata uit de pan en serveer met het Turks brood en de pikante hummus.

Tip: garneer de frittata met bimi en zalm met platte peterselie voor een extra frisse touch.
Tip: lekker met een salade erbij geserveerd.

Wat is frittata?

Een frittata is een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet of een dikke, stevige pannenkoek. Het wordt gemaakt door eieren te kloppen en ze te mengen met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, vlees of kruiden. Deze mengeling wordt vervolgens in een pan gebakken tot een stevig geheel.

Wat frittata’s bijzonder maakt, is dat ze vaak eerst op het fornuis worden bereid en daarna in de oven worden afgemaakt. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een licht gebruinde bovenkant. In dit recept kiezen we ervoor om de frittata in z’n geheel te laten garen in de pan. Belangrijk is dat je dit op laag vuur doet, zodat de frittata niet aankoekt op de bodem van de pan.

Frittata’s kunnen warm of op kamertemperatuur worden geserveerd, waardoor ze ideaal zijn voor brunches, lichte diners of als meeneemlunch. Ze bieden een geweldige manier om restjes op te maken en zijn eenvoudig aan te passen aan verschillende smaakvoorkeuren.

Verschillende frittata’s om te maken

Wist je dat frittata’s enorm veelzijdig zijn? Je kan tal van ingrediënten gebruiken, en de frittata zo helemaal naar jouw smaak maken. Maak bijvoorbeeld eens deze rijkgevulde vegetarische groentefrittata, gevuld met aardappelschijfjes, rode ui, bosui, venkel, cherrytomaatjes en nog veel meer lekkers. Ook lekker is deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio, een Italiaanse roodkorstkaas die licht pittig én zoet is. De smaak van deze kaas gaat heel mooi samen met de pompoen, wat resulteert in een enorm smaakvolle frittata.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via