Uitpakken tijdens het avondeten? Maak deze frittata met bimi en zalm! Een heerlijk gerecht dat barst van de verschillende smaken. Serveer er Turks brood bij en eventueel een salade en je hebt een avondmaaltijd om van te smullen.
Tip: garneer de frittata met bimi en zalm met platte peterselie voor een extra frisse touch.
Tip: lekker met een salade erbij geserveerd.
Een frittata is een Italiaans gerecht dat lijkt op een omelet of een dikke, stevige pannenkoek. Het wordt gemaakt door eieren te kloppen en ze te mengen met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, vlees of kruiden. Deze mengeling wordt vervolgens in een pan gebakken tot een stevig geheel.
Wat frittata’s bijzonder maakt, is dat ze vaak eerst op het fornuis worden bereid en daarna in de oven worden afgemaakt. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een licht gebruinde bovenkant. In dit recept kiezen we ervoor om de frittata in z’n geheel te laten garen in de pan. Belangrijk is dat je dit op laag vuur doet, zodat de frittata niet aankoekt op de bodem van de pan.
Frittata’s kunnen warm of op kamertemperatuur worden geserveerd, waardoor ze ideaal zijn voor brunches, lichte diners of als meeneemlunch. Ze bieden een geweldige manier om restjes op te maken en zijn eenvoudig aan te passen aan verschillende smaakvoorkeuren.
Wist je dat frittata’s enorm veelzijdig zijn? Je kan tal van ingrediënten gebruiken, en de frittata zo helemaal naar jouw smaak maken. Maak bijvoorbeeld eens deze rijkgevulde vegetarische groentefrittata, gevuld met aardappelschijfjes, rode ui, bosui, venkel, cherrytomaatjes en nog veel meer lekkers. Ook lekker is deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio, een Italiaanse roodkorstkaas die licht pittig én zoet is. De smaak van deze kaas gaat heel mooi samen met de pompoen, wat resulteert in een enorm smaakvolle frittata.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment