Print opties

Sluiten

Geflambeerde tonijn met ramen

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng de visbouillon aan de kook met de sojasaus en miso pasta. Roer goed door en laat zachtjes pruttelen. Kook de ramen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud water.
2
Snijd de paksoi in grove stukken en blancheer 1 min. in kokend water. Snijd de bosui in schuine ringen.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in 6 min. zacht. Laat schrikken onder koud water, pel en halveer.
4
Dep ondertussen de tonijnsteaks droog en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan en schroei de tonijnsteaks kort dicht aan beide zijden. Zet het vuur uit. Verdeel de whisky over de tonijnsteaks en flambeer kort met een keukenbrander. Let erop dat de afzuigkap uitstaat en houd een passende afstand. Snijd de tonijn in plakjes.
5
Halveer het norivel. Verdeel de ramen over de kommen en schenk de hete bouillon erbij. Verdeel de paksoi en tonijn over de kommen. Top af met het ei, bosui, norivel en crispy chili olie en serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.