Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gevulde zoete aardappel met pittig gehakt

Ben jij ook zo gek op alle recepten met zoete aardappel? Probeer dan zeker deze gevulde zoete aardappel met pittig gehakt! Het gehakt bak je met sambal en knoflookpoeder voor een heerlijke smaak. Vul de zoete aardappel hiermee en top af met chimichurri en koriander.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gevulde zoete aardappel met pittig gehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Was de zoete aardappelen en dep droog. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Besprenkel ze met de helft van de olijfolie en wrijf in met je handen. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif voor 45 min. in de oven.
2
Verhit de overige olijfolie in een pan en bak het kipgehakt rondom rul. Voeg de sambal, het knoflookpoeder en wat peper en zout toe en mix door elkaar. Hak de koriander grof.
3
Verwijder voorzichtig het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze overlangs in. Hol ze een beetje uit door de zachte binnenkant wat verder naar binnen te duwen. Schep het kipgehaktmengsel erop en top af met de chimichurri en koriander.

Tip: serveer een lekkere salade bij de gevulde zoete aardappel, zodat je ook lekker veel groenten binnenkrijgt.

Gevulde groenten en aardappelen

Veel verschillende groenten én aardappelen kan je natuurlijk vullen met alles wat jij lekker vindt. Wij zetten een aantal heerlijke gerechten voor je op een rijtje! Om in het straatje van de gevulde zoete aardappel te blijven: ook deze gevulde zoete aardappel met ranch dressing is ontzettend lekker. Wanneer je zoete aardappel poft, wordt het vruchtvlees nóg zoeter en natuurlijk een stuk zachter. Vul de aardappel onder andere met linzen, walnoten, spinazie, cheddar en lekker veel smaakmakers voor de ultieme smaakbeleving. Een heerlijk ovengerecht!

Ook lekker is deze Mexicaans gevulde zoete aardappel. Een avondmaaltijd boordevol groenten die bij iedereen in de smaak gaat vallen! De zoete aardappel vul je met rode paprika, rode ui, kidneybonen en mais en je maakt het gerecht compleet met guacamole, bosui en koriander.

Qua groenten kan je blijven variëren. Denk aan gevulde courgette, gevulde paprika, gevulde tomaat of zelfs gevulde champignons. Deze gevulde paprika’s met gehakt zijn makkelijk om te maken én al binnen 35 minuten klaar. Zin in een gerecht met vis? Probeer dan deze tomaten uit de oven met tonijn, feta, olijven, rijst en peterselie. Vleestomaten zijn heel erg geschikt om te vullen met ingrediënten die jij lekker vindt.

Ben je op zoek naar een lekker borrelhapje? Ga voor deze gevulde champignons uit de airfryer. Met maar 6 ingrediënten én 15 minuutjes van je tijd heb je dit lekkere borrelhapje al gemaakt. Kan je daarna meteen beginnen met genieten!

Meer receptinspiratie!

Gezonde recepten zoals deze zijn nog veel meer te vinden op de website! Of je nou op zoek bent naar andere zoete aardappelrecepten of juist koolhydraatarme recepten. Op eatertainment.nl vind je altijd de lekkerste recepten.

 

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?