Gevulde Zoete Aardappel Met Ranch Dressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde zoete aardappel met ranch dressing

Zoete aardappel is echt perféct om te poffen! De reden hiervoor is dat het vruchtvlees van een zoete aardappel lekker zacht wordt en nóg zoeter. Ontzettend lekker dus! In dit recept vullen we de aardappelen met zelfgemaakt vega gehakt. Supermakkelijk om te maken en mega lekker. Een echte aanrader!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde zoete aardappel met ranch dressing

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappel en dep goed droog. Prik enkele gaatjes in de schil met behulp van een vork en smeer in met de helft van de olijfolie. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 40 tot 45 min. in de oven.
2
Spoel ondertussen de linzen onder stromend water en dep droog. Voeg de linzen, walnoten, tomatenpuree, sojasaus, paprikapoeder en komijn samen in de foodprocessor of blender en mix tot een egaal mengsel.
3
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het mengsel 8 tot 10 min. aan. Druk het tijdens het bakken regelmatig uit elkaar, vergelijkbaar met het rullen van gehakt.
4
Snijd de bosui in dunne ringen. Neem de aardappel uit de oven en snijd de bovenkant open. Zet de oven op grillstand. Vul de aardappel met de spinazie, het ‘vega gehakt’ en het witte gedeelte van de bosui en top af met cheddar. Gril de aardappel nog 5 tot 10 min. tot de cheddar is gesmolten.
5
Maak de gevulde aardappelen af met de ranch dressing en het groene gedeelte van de bosui.

Tip: maak met dit recept je ranch dressing zelf, dan is het gerecht nóg lekkerder!

Verschillende vullingen voor zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt vullen. Het zachte en zoete vruchtvlees van de aardappel leent zich goed voor verschillende smaakvolle combinaties.

Een klassieke en eenvoudige optie is om de gepofte zoete aardappel te vullen met boter en een snufje zout. De romige boter voegt een heerlijke smaak toe en maakt de aardappel nog zachter. Een andere smakelijke optie is om de aardappel te vullen met een mengsel van gekarameliseerde uien, knoflook en verse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Dit geeft een hartige en aromatische touch aan de aardappel.

Je kunt ook kiezen voor een Mexicaanse twist door de aardappel te vullen met bonen, mais en guacamole. Dit geeft een pittige en kleurrijke smaak aan het gerecht. Voor een eiwitrijke vulling kun je de aardappel vullen met gebakken tofu of tempeh, samen met gegrilde groenten zoals paprika en courgette. Voeg een scheutje sojasaus toe voor extra smaak.

Een veganistische optie is om de aardappel te vullen met een mix van quinoa, dadels en rozijnen.  Dit voegt verschillende texturen en smaken toe aan het gerecht. Je kunt ook experimenteren met andere ingrediënten, zoals geitenkaas, spek, geblancheerde groene groenten, noten of gedroogd fruit, om je gepofte zoete aardappel uniek en smaakvol te maken.

Het mooie van gepofte zoete aardappel is dat het een leeg canvas is dat je kunt vullen met bijna alles wat je lekker vindt. Je kunt creatief zijn en smaken combineren op basis van je persoonlijke voorkeur en dieetwensen. Laat je fantasie de vrije loop en geniet van een heerlijk gevulde gepofte zoete aardappel.

Ben je op zoek naar meer zoete aardappel recepten? Wij helpen je graag op weg! Ontdek alle zoete aardappel recepten op Eatertainment en ga aan de slag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?