Groene Curry Met Garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Bevat vlees
Bevat kip

Groene curry met garnalen

Deze groene curry met garnalen heeft die heerlijke balans tussen hartig, fris, pittig en een beetje zoet. Verrassend genoeg is de ingrediëntenlijst niet eens zo heel lang, waardoor je een perfect Aziatisch maaltje voor doordeweeks te pakken hebt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept groene curry met garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
2
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een pan en fruit de groene currypasta aan tot de aroma’s vrijkomen, dit duurt ongeveer 5 min. Roer met een houten lepel zodat de pasta zich goed vermengt met de olie.
3
Voeg de kokosmelk, suiker, vissaus en kippenbouillon toe aan de pan en roer goed. Rasp het groene van de limoenschil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en voeg toe aan de pan. Zet op laag vuur en laat 15 min. zachtjes pruttelen.
4
Doe de garnalen en de doperwten bij de curry en laat nog 10 min. zachtjes pruttelen.
5
Hak ondertussen de rode peper in dunne ringetjes en ris de blaadjes van de takjes munt.
6
Proef de curry en breng op smaak met een peper en zout.
7
Verdeel de rijstnoedels over diepe borden, schep daar de groene curry met garnalen naast en maak af met de munt en rode peper.

De lekkerste recepten met garnalen

Garnalen zijn een veelzijdig ingrediënt dat in talloze gerechten voor een smaakvolle twist zorgt. Of je nu houdt van een romig risotto recept, een hartige ovenschotel of een knapperig pizza recept, garnalen passen overal bij en zijn eenvoudig te bereiden. Zo is risotto met garnalen een klassieker die nooit teleurstelt. De romige structuur van de risotto combineert perfect met de lekkere smaak van garnalen. Voeg een scheutje witte wijn, knoflook en verse kruiden toe om het gerecht helemaal af te maken.

Geef je lasagne een zeevruchten touch door garnalen toe te voegen. Combineer ze met spinazie en een romige bechamelsaus voor een lichte maar smaakvolle lasagne. Deze variant is ideaal voor liefhebbers van een verrassend Italiaans gerecht. Ook lekker: deze pittige lasagne met Hollandse garnalen. Voor een creatieve pizzavariant kun je garnalen als topping gebruiken. Beleg een knapperige pizzabodem met tomatensaus, mozzarella, knoflook en garnalen, en werk af met wat chili en verse basilicum. Het resultaat? Een heerlijke combinatie van hartig en licht pittig.

Flammkuchen is perfect voor een lichtere maaltijd. Beleg de dunne bodem met crème fraîche, rode ui en garnalen. Voeg wat citroenrasp toe voor een frisse touch. Een ovenschotel met garnalen is ideaal voor koude dagen. Combineer ze met groenten zoals courgette en paprika en een romige saus op basis van kaas of tomaten. Of ga net zoals in dit recept voor een ovenschotel met garnalen, appel en boontjes voor een verrassende combinatie! Even in de oven en je hebt een heerlijk gerecht om van te genieten. Met garnalen kun je eindeloos variëren en je gerechten net dat beetje extra geven.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via