Of je nu een feestelijk kerstdiner organiseert of zin hebt in een avondje comfort food, met deze hele kip zit je altijd goed! Heerlijk in combinatie met de frisse sinaasappel-honingglazuur. Even de kip laten marineren, vullen met kruiden als tijm, steranijs en kaneel en daarna kan hij zo de oven in.
Kip uit de oven is een culinair genot dat niet alleen eenvoudig te bereiden is, maar ook een onweerstaanbare smaak en sappigheid biedt, zeker wanneer je kiest voor een hele kip. Het geheim van de oven ligt in zijn vermogen om de kip gelijkmatig te garen, waardoor het vlees mals en sappig blijft, terwijl de buitenkant een heerlijk knapperig korstje krijgt. Hier zijn enkele redenen waarom kip uit de oven zo heerlijk is:
Naast dit smakelijke recept van een hele kip uit de oven met een zelfgemaakte sinaasappel-honingglazuur zijn er nog meer lekkere opties voor een kippetje uit de oven. Zo is deze hele gevulde kip met geroosterde bospeen en aardappelpartjes ook ontzettend lekker om te maken voor het kerstdiner. Voor een doordeweekse dag is juist deze hele kip uit de oven lekker. Het ziet er niet alleen spectaculair uit, maar met de zelfgemaakte mosterdmarinade is het ook verrukkelijk! Serveer met aardappelplakken en witlof en de maaltijd is compleet.
Een slowcooker is ideaal voor het bereiden van gerechten met een lange bereidingstijd. Na het voorbereiden van de ingrediënten schuif je het gerecht in de oven en wachten maar! Bekijk de lekkerste slowcooker recepten voor meer inspiratie.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment