Verwarm de oven voor op 175°C. Verwijder het elastiek dat rondom de poten van de kip zit en dep de kip droog. Bestrooi met peper en zout.
2
Pers de sinaasappels uit en bewaar de uitgeperste helften. Meng het sinaasappelsap in een kom met de honing, olijfolie en de helft van de tijm.
3
Vul de holte van de kip met de uitgeperste sinaasappelen, steranijs, overige takjes tijm en kaneelstokjes. Bestrijk de kip rondom met de helft van het sinaasappel-honingglazuur.
4
Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 50 min. in de oven tot de kip gaar is. Bestrijk de kip halverwege nogmaals met de sinaasappel-honingglazuur.
5
Haal uit de oven en laat 10 min. rusten voordat je de kip aansnijdt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.