In samenwerking met:
Hollandse Garnalencocktail
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Hollandse garnalencocktail met Aziatische twist

Komt de Hollandse garnalencocktail vaak weer voorbij tijdens de feestdagen? Je bent niet de enige waarbij dit gebeurt! Om een beetje af te wisselen gaan we in dit recept voor een leuke variatie: een Hollandse garnalencocktail met een Aziatische twist. De garnalen combineren we namelijk met een avocadocrème gemaakt van avocado, koriander, olijfolie, chilivlokken en limoen. Serveer er paprika crackers bij en top af met koriander en het genieten kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept hollandse garnalencocktail met aziatische twist

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Snijd de koriander fijn.
2
Mix de avocado’s, ½ van de koriander, olijfolie, chilivlokken en limoenrasp en -sap tot een crème met behulp van een staafmixer.
3
Pel en snijd de sjalotten in dunne halve ringen. Marineer deze 10 min. met de rijstazijn. Meng de sesamolie en het sesamzaadjes door de Hollandse garnalen.
4
Verdeel de avocadocrème over de glazen en verdeel hierover de Hollandse garnalen en gemarineerde sjalot. Steek de paprika crackers erbij, garneer met de overige koriander en serveer.

Tip: serveer de rest van de paprika crackers bij de borrel.

Hollandse garnalencocktails met een twist

De Hollandse garnalencocktail is een echte klassieker die op feestelijke tafels niet mag ontbreken. Maar waarom niet een keer een twist geven aan dit geliefde voorgerecht?

Probeer bijvoorbeeld een Oosterse variant met een frisse dressing van sojasaus, limoensap, gember en een vleugje sesamolie. Garneer met verse koriander en een snufje chilivlokken voor een pittige kick. Of ga voor een moderne presentatie door de garnalen te serveren in een avocadohelft. Vul de avocado met een romige saus van crème fraîche, een beetje mierikswortel en citroenrasp, en top af met krokante bacon voor een spannende smaakcombinatie.

Voor een extra luxe variant kun je Hollandse garnalen combineren met stukjes krab, geserveerd op een bedje van frisse venkelsalade, afgewerkt met een champagne-dressing. Met een twist maak je van de traditionele garnalencocktail een verrassend en smaakvol begin van een diner!

Klassieke voorgerechten voor de feestdagen

De Hollandse garnalencocktail is natuurlijk een echte klassieker. Voorgerechten die je daarnaast vaak voorbij ziet komen zijn natuurlijk de carpaccio, gerookte zalm of een heerlijke kreeftensoep voor wanneer je voor een wat luxer gerecht wilt gaan. Wil je een leuke variatie maken op de klassieke carpaccio of eens een ander gerecht maken met gerookte zalm? Kies ervoor om er een bonbon van te maken! Deze carpacciobonbon en de gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas zijn echt aanraders.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via