Komt de Hollandse garnalencocktail vaak weer voorbij tijdens de feestdagen? Je bent niet de enige waarbij dit gebeurt! Om een beetje af te wisselen gaan we in dit recept voor een leuke variatie: een Hollandse garnalencocktail met een Aziatische twist. De garnalen combineren we namelijk met een avocadocrème gemaakt van avocado, koriander, olijfolie, chilivlokken en limoen. Serveer er paprika crackers bij en top af met koriander en het genieten kan beginnen!
Tip: serveer de rest van de paprika crackers bij de borrel.
De Hollandse garnalencocktail is een echte klassieker die op feestelijke tafels niet mag ontbreken. Maar waarom niet een keer een twist geven aan dit geliefde voorgerecht?
Probeer bijvoorbeeld een Oosterse variant met een frisse dressing van sojasaus, limoensap, gember en een vleugje sesamolie. Garneer met verse koriander en een snufje chilivlokken voor een pittige kick. Of ga voor een moderne presentatie door de garnalen te serveren in een avocadohelft. Vul de avocado met een romige saus van crème fraîche, een beetje mierikswortel en citroenrasp, en top af met krokante bacon voor een spannende smaakcombinatie.
Voor een extra luxe variant kun je Hollandse garnalen combineren met stukjes krab, geserveerd op een bedje van frisse venkelsalade, afgewerkt met een champagne-dressing. Met een twist maak je van de traditionele garnalencocktail een verrassend en smaakvol begin van een diner!
De Hollandse garnalencocktail is natuurlijk een echte klassieker. Voorgerechten die je daarnaast vaak voorbij ziet komen zijn natuurlijk de carpaccio, gerookte zalm of een heerlijke kreeftensoep voor wanneer je voor een wat luxer gerecht wilt gaan. Wil je een leuke variatie maken op de klassieke carpaccio of eens een ander gerecht maken met gerookte zalm? Kies ervoor om er een bonbon van te maken! Deze carpacciobonbon en de gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas zijn echt aanraders.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment