In samenwerking met:
Indiase curry met papadums en raïta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Indiase curry met papadums en raïta

Amchoor, beter bekend als mangopoeder, wordt vaak gebruikt in de Indiase keuken en is een onderdeel van garam masala. In deze mengeling vind je specerijen die goed met amchoor combineren. Denk bijvoorbeeld aan chili, koriander en gember. Deze specerijen worden veel gebruikt in vegetarische gerechten, zoals curry. Amchoor geeft in deze gerechten een iets zure toevoeging. Heerlijk in combinatie met deze curry met raïta en papadum!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept indiase curry met papadums en raïta

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 35min
Kookmodus
1
Snijd de kip in blokjes en pel en snipper 1/2 van de knoflook fijn. Rasp 2 cm gember en snijd de rode peper fijn. Meng de stukjes kip met het sap van de citroen, 50 ml yoghurt, de gesneden knoflook, geraspte gember, rode peper, 1 tl Verstegen Komijnzaad gemalen, , 1 tl Verstegen World Spice Blend Garam Masala, 1 tl Verstegen Paprikapoeder mild, 1 tl Verstegen Amchoor, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout. Laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
2
Verhit een pan met 1/3 van de zonnebloemolie en bak de kipfilet voor 5 min. of tot ze goudbruin en gaar zijn.
3
Rasp voor de raïta de komkommer en knijp het vocht eruit. Rasp 2 cm gember en pel en rasp 1 teentje knoflook. Snijd de munt fijn. Meng de resterende yoghurt met de komkommer, gember, knoflook, munt, 1 tl Verstegen Komijnzaad gemalen en 1 tl Verstegen Amchoor. Maak op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Pel en snipper de ui en resterende knoflook voor de curry. Rasp de resterende gember en hak de koriander fijn. Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie. Fruit de ui, gember en knoflook glazig. Voeg de resterende Verstegen Komijnzaad, Verstegen World Spice Blend Garam Masala, Verstegen Amchoor en Verstegen Paprikapoeder mild samen met de Verstegen Kurkuma gemalen en Verstegen strooier chili toe en bak voor 1 min. mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Voeg de gezeefde tomaten, erwten, het water en de kokosmelk toe. Laat het geheel voor 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Voeg de gegrilde kip en de gehakte koriander toe aan de curry.
6
Serveer de curry in een grote schaal met de papadums, raïta en chutney.

Tip: ook lekker met rijst in plaats van papadums.

Rijke smaken, verschillende texturen en diverse gerechten

De Indiase keuken staat bekend om zijn rijke smaken en diverse gerechten. Een van de meest populaire gerechten uit India is curry. Curry is een algemene term die wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan gerechten die een mengsel zijn van kruiden, specerijen, vlees, vis, groenten of peulvruchten, bereid in een saus. Er zijn verschillende soorten curry’s in India, afhankelijk van de regio en de gebruikte ingrediënten. Butter chicken is een hele bekende, maar ook deze curry met zoete aardappel en kikkererwten.

Curry’s in India maken vaak gebruik van een combinatie van specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander, kaneel, kruidnagel, kardemom, gember, knoflook en rode pepers. Deze specerijen worden gemengd met ui, tomaten, yoghurt, kokosmelk of andere ingrediënten om de saus te creëren. Vlees, zoals kip, lam, rundvlees of vis, evenals groenten en peulvruchten, worden dan toegevoegd aan de saus en gekookt tot ze gaar zijn en de smaken zijn vermengd. Maar kurkuma kan ook heel goed worden gebruikt in ontbijtjes, zoals deze overnight oats met kurkuma, pindakaas en banaan of groene smoothie met spinazie, gember en banaan.

Papadum, ook wel bekend als papad, is een dun, knapperig flatbread gemaakt van linzenmeel, rijstmeel of kikkererwtenmeel. Het wordt traditioneel geserveerd als bijgerecht bij maaltijden in India. Papadums worden vaak gefrituurd of geroosterd en kunnen verschillende smaken hebben, zoals kruiden, knoflook, peper of komijn. Ze worden vaak gegeten met chutneys, pickles of als onderdeel van een maaltijd om extra textuur en smaak toe te voegen. De combinatie met tonijn verschijnt ook steeds vaker op het menu, maar ook deze loaded papadum met mango, avocado en rivierkreeftjes is een absolute must-try.

Raïta is een verfrissend en smaakvol Indiaas bijgerecht dat wordt gemaakt van yoghurt gemengd met verschillende ingrediënten zoals komkommer, tomaat, ui, munt, koriander of gekruid met komijnpoeder. Het wordt vaak geserveerd als een koelende aanvulling op pittige gerechten zoals curry’s. Raïta helpt de smaakpapillen te kalmeren en helpt ook de spijsvertering. Er zijn veel variaties van raïta, afhankelijk van de regio en persoonlijke voorkeuren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via