Print opties

Sluiten

Indiase curry met papadums en raïta

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 35min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de kip in blokjes en pel en snipper 1/2 van de knoflook fijn. Rasp 2 cm gember en snijd de rode peper fijn. Meng de stukjes kip met het sap van de citroen, 50 ml yoghurt, de gesneden knoflook, geraspte gember, rode peper, 1 tl Verstegen Komijnzaad gemalen, , 1 tl Verstegen World Spice Blend Garam Masala, 1 tl Verstegen Paprikapoeder mild, 1 tl Verstegen Amchoor, Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout. Laat dit minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
2
Verhit een pan met 1/3 van de zonnebloemolie en bak de kipfilet voor 5 min. of tot ze goudbruin en gaar zijn.
3
Rasp voor de raïta de komkommer en knijp het vocht eruit. Rasp 2 cm gember en pel en rasp 1 teentje knoflook. Snijd de munt fijn. Meng de resterende yoghurt met de komkommer, gember, knoflook, munt, 1 tl Verstegen Komijnzaad gemalen en 1 tl Verstegen Amchoor. Maak op smaak met Verstegen Zwarte peper en Verstegen Zeezout.
4
Pel en snipper de ui en resterende knoflook voor de curry. Rasp de resterende gember en hak de koriander fijn. Verhit een pan met de resterende zonnebloemolie. Fruit de ui, gember en knoflook glazig. Voeg de resterende Verstegen Komijnzaad, Verstegen World Spice Blend Garam Masala, Verstegen Amchoor en Verstegen Paprikapoeder mild samen met de Verstegen Kurkuma gemalen en Verstegen strooier chili toe en bak voor 1 min. mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit even kort mee. Voeg de gezeefde tomaten, erwten, het water en de kokosmelk toe. Laat het geheel voor 10 min. op middelhoog vuur zachtjes koken. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.
5
Voeg de gegrilde kip en de gehakte koriander toe aan de curry.
6
Serveer de curry in een grote schaal met de papadums, raïta en chutney.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.