Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa

Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden! De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk, zo kun je het gerecht het hele jaar door op tafel zetten!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Volledig recept bekijken

Recept kapucijnerschotel met tuinbonen en quinoa

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de paprika in halve reepjes. Laat de kapucijners en tuinbonen uitlekken op een zeef.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de paprika toe en laat 2 min. meebakken. Draai het vuur laag, voeg de kerrie toe en laat nog 1 min. meebakken.
3
Voeg de mosterd, kapucijners, tuinbonen en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan met het deksel en laat het geheel 15 min. stoven op laag vuur.
4
Kook intussen de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking. Pluk de peterselie en hak grof.
5
Serveer de kapucijners op de quinoa en maak het gerecht af met platte peterselie.

Waar komt quinoa vandaan?

Quinoa is een pseudograan dat afkomstig is uit Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt verbouwd en gegeten door de Inca’s. Het wordt vooral geteeld in de Andes-gebieden van Peru, Bolivia en Chili. In de afgelopen jaren is quinoa echter steeds populairder geworden in andere delen van de wereld vanwege de vele gezondheidsvoordelen en de veelzijdige culinaire toepassingen.

Quinoa is van nature glutenvrij en zit boordevol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het heeft een nootachtige smaak en kan gebruikt worden als basis voor salades, soepen, stoofschotels, ontbijtgranen en nog veel meer. Je kunt het ook combineren met groenten, vlees, vis, noten, zaden en kruiden om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden.

Quinoa wordt tegenwoordig over de hele wereld gegeten en is vooral populair in de Verenigde Staten en Europa. Het wordt beschouwd als een gezonde vervanger voor rijst, pasta en andere granen.

Quinoa: wat kun je ermee?

Quinoa is een veelzijdige graansoort die op vele manieren gebruikt kan worden in de keuken. Het is een gezond alternatief voor rijst en pasta en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met quinoa kun je dus eindeloos variëren en gezonde, smakelijke gerechten bereiden. Maak bijvoorbeeld een smakelijke buddha bowl met quinoa, geroosterde bloemkool en srirachamayo. Lekker veel groenten én voedingsvezels! Of kies voor een bowl met quinoa en halloumi. Een lekkere vullende maaltijd bestaande uit kikkererwten, zoete aardappelfriet en heerlijke, goudbruine halloumi. De quinoa maakt het af!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?