Een lekker vegetarisch, voedzaam gerecht? Wij hebben het voor je gevonden! De kapucijners spelen de hoofdrol in dit recept. Kapucijners zijn peulvruchten uit de erwtenfamilie en bevatten ontzettend veel voedingsvezels waardoor het een geschikte vervanger is voor vlees. In de zomerperiode kun je kapucijners ook vers verkrijgen, maar voor dit recept gebruiken we voorgekookte kapucijners. Wel zo makkelijk, zo kun je het gerecht het hele jaar door op tafel zetten!
Quinoa is een pseudograan dat afkomstig is uit Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt verbouwd en gegeten door de Inca’s. Het wordt vooral geteeld in de Andes-gebieden van Peru, Bolivia en Chili. In de afgelopen jaren is quinoa echter steeds populairder geworden in andere delen van de wereld vanwege de vele gezondheidsvoordelen en de veelzijdige culinaire toepassingen.
Quinoa is van nature glutenvrij en zit boordevol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het heeft een nootachtige smaak en kan gebruikt worden als basis voor salades, soepen, stoofschotels, ontbijtgranen en nog veel meer. Je kunt het ook combineren met groenten, vlees, vis, noten, zaden en kruiden om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden.
Quinoa wordt tegenwoordig over de hele wereld gegeten en is vooral populair in de Verenigde Staten en Europa. Het wordt beschouwd als een gezonde vervanger voor rijst, pasta en andere granen.
Quinoa is een veelzijdige graansoort die op vele manieren gebruikt kan worden in de keuken. Het is een gezond alternatief voor rijst en pasta en kan zowel warm als koud gegeten worden. Met quinoa kun je dus eindeloos variëren en gezonde, smakelijke gerechten bereiden. Maak bijvoorbeeld een smakelijke buddha bowl met quinoa, geroosterde bloemkool en srirachamayo. Lekker veel groenten én voedingsvezels! Of kies voor een bowl met quinoa en halloumi. Een lekkere vullende maaltijd bestaande uit kikkererwten, zoete aardappelfriet en heerlijke, goudbruine halloumi. De quinoa maakt het af!
Kapucijners, ook wel bekend als grauwe erwten, zijn een soort peulvruchten die behoren tot de familie van de erwten. Ze hebben een zachte textuur en een nootachtige smaak. Kapucijners worden vaak gebruikt in stoofschotels, soepen en salades.
Verse kapucijners moeten ongeveer 30-40 minuten koken. Breng ze aan de kook in een pan met ruim water en voeg eventueel zout toe. Laat ze zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn maar nog stevig zijn. Giet ze af en ze zijn klaar voor gebruik in verschillende gerechten.
Kapucijners en bruine bonen behoren beide tot de familie van peulvruchten, maar ze verschillen in uiterlijk en smaak. Kapucijners hebben een rondere vorm en zijn groen van kleur, terwijl bruine bonen donkerbruin zijn. Qua smaak zijn kapucijners iets zoeter en zachter van textuur dan bruine bonen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment