Quinoa Veggie Bowl Met Halloumi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Quinoa veggie bowl met halloumi

Een bowl vol met voedzame ingrediënten voor een vullende maaltijd. Een gerecht waar je niet alleen blij van wordt als je het eet, maar ook als je ernaar kijkt. Gevuld met knapperige kikkererwten, zoete aardappelfriet en goudbruine halloumi is dit een overheerlijke maaltijd.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept quinoa veggie bowl met halloumi

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de aardappelen goed. Snijd deze eerst in plakken en vervolgens in reepjes zodat je frietjes krijgt. Meng de zoete aardappelfriet in een kom met wat olijfolie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal. Bak 30 min. in de oven.
2
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken, spoel ze goed af met water en plaats in een ovenschaal. Giet hier wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Bak de kikkererwten de laatste 15 min. mee in de oven bij de zoete aardappelfriet.
3
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking met een bouillonblokje. Snijd de halloumi in plakjes en gril aan beide kanten goudbruin in een grillpan. Meng de Griekse yoghurt met de honing en het citroensap tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Giet de quinoa af en verdeel over (diepe) borden, samen met de verse spinazie en rode kool. Verdeel ook de zoete aardappelfriet, geroosterde kikkererwten en halloumi over de borden. Serveer met de yoghurtsaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Selderij
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via