Print opties

Sluiten

Kip cashew met rijst

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de puntpaprika’s in blokjes en de broccoli in roosjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg hier de kipfilet en de kipkruiden aan toe. Bak de kipfiletblokjes rondom goudbruin. Voeg vervolgens de paprika en broccoli toe samen met het kerriepoeder, komijnpoeder en wat peper en zout. Meng door elkaar en bak 3 min. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.
3
Rasp ondertussen de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg wanneer de curry klaar is ⅘ van de cashewnoten toe en het sap en de rasp van de limoen. Meng door elkaar en verdeel de curry vervolgens samen met de gekookte rijst over de borden. Garneer met de overige cashewnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.