Kip Goulash Met Champignons
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip goulash met champignons

Zin in een lekkere vleesstoofpot? Maak dan deze kip goulash met champignons. Hoewel goulash van oorsprong een Hongaars soepje is, maken wij er deze stoofpot variant van. Superlekker, vol met groenten en lekker kruidig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip goulash met champignons

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de champignons in kwarten.
2
Verwarm de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, paprika en champignons 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min. mee bakken.
3
Snijd intussen de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Voeg de kip toe, draai het vuur laag en laat 10 min. bakken, schep regelmatig om.
4
Snijd intussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat en paprikapoeder toe en laat 2 min. meebakken.
5
Voeg het water en blokje kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Sluit de pan met het deksel en laat het geheel 15 min. stoven op laag vuur. Roer regelmatig door.
6
Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze grof. Roer kort voor serveren de crème fraîche door de goulash en maak af met de peterselie.

Tip: serveer de goulash met een lekker stukje brood of een kom rijst.

Eindeloos variëren met goulash

Goulash is een traditioneel Hongaars stoofpotjes gerecht en van oorsprong een heerlijke soep. In Nederland kennen we goulash juist als een stoofpotje met vlees. Allebei de opties zijn in ieder geval heerlijk! In Hongarije wordt goulash vaak in de winter gegeten, omdat de pittige kruiden je lekker opwarmen na een koude dag.

Maak dus eens op een koude dag deze goulashsoep. De smaak heeft een licht pittige touch en het rundvlees wordt gestoofd in tomaat en bouillon, waardoor het heerlijk zacht wordt. Liever een goulash maken met een twist? Ga dan voor deze kip goulash met champignons of maak deze goulash met saffraan rijst. Gemaakt met rundvlees en echt smaakvol!

Waar komt goulash vandaan?

Goulash is een traditioneel Hongaars gerecht en van oorsprong een heerlijke soep. In Nederland kennen we goulash juist als een stoofpotje met vlees. Allebei de opties zijn in ieder geval heerlijk! In Hongarije wordt goulash vaak in de winter gegeten, omdat de pittige kruiden je lekker opwarmen na een koude dag.

Wat is het verschil tussen goulash en stoofvlees of hachee?

Goulash en stoofvlees of hachee lijken in de basis best veel op elkaar. Het zijn beide stoofpotjes. Maar toch verschillen de ingrediënten van elkaar. Zo wordt voor goulash paprika, tomaat en paprika- of chilipoeder gebruikt en voor stoofvlees en hachee niet.

Welke kruiden horen in een Hongaarse Goulash?

Hongaarse goulash is een erg smaakvol en kruidig gerecht. In het gerecht worden verschillende kruiden verwerkt, denk aan paprikapoeder, cayennepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, komijn, laurier of mosterdzaad.

Eindeloos variëren met goulash

Maak dus eens op een koude dag deze goulashsoep. De smaak heeft een licht pittige touch en het rundvlees wordt gestoofd in tomaat en bouillon, waardoor het heerlijk zacht wordt. Liever een goulash maken met een twist? Ga dan voor deze kip goulash met champignons of maak deze goulash met saffraan rijst. Gemaakt met rundvlees en echt smaakvol!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via