Kipsaté is zo’n klassieker onder de barbecue gerechten. Deze kipdijsatéspiesjes zijn lekker mals en serveren we op een salade van spinazie, geroosterde paprika en ricotta. Verdeel hier nog pesto en pistachenoten over en met de knoflookbroodjes is de maaltijd compleet!
Tip: geen tijd om de barbecue aan te steken? Rooster de paprika’s dan 15 minuten in de oven op 200°C en bak de kipdijsatéspiezen in de pan.
Zodra het zonnetje schijnt, maakt ons hart een sprongetje: de barbecue kan weer aan! Want wat is er nou gezelliger dan met zijn allen buiten in het zonnetje genieten van een prachtige dag onder het genot van smaakvolle gerechten? Met onze barbecue recepten creëer je binnen no time dat heerlijke vakantiegevoel gewoon in je eigen achtertuin. Of je nu kiest voor een kipsatéspies, stukje zalm of vegetarische burger, er zijn genoeg recepten om uit te proberen!
Liefhebbers van vis moeten deze gevulde forel met grove mosterd proberen. De forel bereid je gemakkelijk op de barbecue en hierdoor krijgt het een licht rokerige smaak. Het visvlees blijft heerlijk mals en de grove mosterd geeft nét die extra touch die de forel nodig heeft. Deze gevulde dorade met sinaasappel is ook verrukkelijk. De dorade vullen we eerst met sinaasappel, venkel en cherrytomaten, maken we compleet met wat witte mijn en kappertjes en daarna grillen we het op de barbecue. Klinkt goed toch?
Liever een stukje vlees? Ga dan aan de slag met de kipdijsatéspiesjes. Door te kiezen voor kipdijsaté, is het vlees nóg malser. Lekker op een bedje van een frisse salade en compleet met de knoflookbroodjes. Deze lamskoteletten met frisse courgettesalade zijn ook erg lekker. De courgettesalade maken we met pasta, snoepkomkommer, pesto, granaatappelpitjes en diverse kruiden en we kiezen voor gemarineerde lamskoteletten. Scheelt jou weer tijd!
Vegetariërs kunnen deze gemarineerde aubergine steak niet weerstaan. Wanneer je aubergine grilt, komen de natuurlijke zoete smaken naar boven. Serveer met bulgur salade met munt en granaatappelpitjes en je hebt een complete maaltijd. Probeer ook eens halloumi met koffierub van de BBQ. Halloumi is perfect om te grillen en het zoute past perfect bij de diepere, donkere smaak van de koffierub.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment