In samenwerking met:
Kipdijsate Spies Met Geroosterde Paprika 02
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat kip

Kipdijsatéspies met geroosterde paprika

Kipsaté is zo’n klassieker onder de barbecue gerechten. Deze kipdijsatéspiesjes zijn lekker mals en serveren we op een salade van spinazie, geroosterde paprika en ricotta. Verdeel hier nog pesto en pistachenoten over en met de knoflookbroodjes is de maaltijd compleet!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kipdijsatéspies met geroosterde paprika

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Verdeel de olijfolie over de snoeppaprika’s en breng op smaak met peper en zout.
2
Hak de pistachenoten grof. Leg de kipdijsatéspiezen op de barbecue tot ze gaar zijn.
3
Rooster wanneer de kipdijsatéspiezen nog ongeveer 6 min. op de barbecue moeten, de snoeppaprika’s op de barbecue.
4
Verdeel de spinazie over de borden en leg hier de geroosterde paprika en ricotta op. Leg de kipdijsatéspiezen op de salade en verdeel de pesto over de paprika’s. Garneer met de gehakte pistachenoten en serveer met de knoflookbroodjes.

Tip: geen tijd om de barbecue aan te steken? Rooster de paprika’s dan 15 minuten in de oven op 200°C en bak de kipdijsatéspiezen in de pan.

Van vlees, vis en vega tot hartig en zoet: gerechten van de barbecue

Zodra het zonnetje schijnt, maakt ons hart een sprongetje: de barbecue kan weer aan! Want wat is er nou gezelliger dan met zijn allen buiten in het zonnetje genieten van een prachtige dag onder het genot van smaakvolle gerechten? Met onze barbecue recepten creëer je binnen no time dat heerlijke vakantiegevoel gewoon in je eigen achtertuin. Of je nu kiest voor een kipsatéspies, stukje zalm of vegetarische burger, er zijn genoeg recepten om uit te proberen!

Liefhebbers van vis moeten deze gevulde forel met grove mosterd proberen. De forel bereid je gemakkelijk op de barbecue en hierdoor krijgt het een licht rokerige smaak. Het visvlees blijft heerlijk mals en de grove mosterd geeft nét die extra touch die de forel nodig heeft. Deze gevulde dorade met sinaasappel is ook verrukkelijk. De dorade vullen we eerst met sinaasappel, venkel en cherrytomaten, maken we compleet met wat witte mijn en kappertjes en daarna grillen we het op de barbecue. Klinkt goed toch?

Liever een stukje vlees? Ga dan aan de slag met de kipdijsatéspiesjes. Door te kiezen voor kipdijsaté, is het vlees nóg malser. Lekker op een bedje van een frisse salade en compleet met de knoflookbroodjes. Deze lamskoteletten met frisse courgettesalade zijn ook erg lekker. De courgettesalade maken we met pasta, snoepkomkommer, pesto, granaatappelpitjes en diverse kruiden en we kiezen voor gemarineerde lamskoteletten. Scheelt jou weer tijd!

Vegetariërs kunnen deze gemarineerde aubergine steak niet weerstaan. Wanneer je aubergine grilt, komen de natuurlijke zoete smaken naar boven. Serveer met bulgur salade met munt en granaatappelpitjes en je hebt een complete maaltijd. Probeer ook eens halloumi met koffierub van de BBQ. Halloumi is perfect om te grillen en het zoute past perfect bij de diepere, donkere smaak van de koffierub.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via