In samenwerking met:
Gevulde Forel Met Grove Mosterd
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gevulde forel met grove mosterd

Wij hebben een BBQ-gerecht om van te smullen voor je! Gevulde forel met grove mosterd. De vis bereid je in z’n geheel op de barbecue, waardoor het een licht rokerige smaak krijgt én super mals is. Pak uit tijdens een BBQ en verwen jezelf (en je eventuele gasten natuurlijk)!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gevulde forel met grove mosterd

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Steek de BBQ aan. Halveer de citroen. Pel de knoflook en snijd deze grof. Mix de knoflook met de helft van de peterselie, de basilicum, olijfolie en grove mosterd fijn met de staafmixer.
2
Smeer de binnenkant van de forellen in met de mosterdmarinade en verdeel er de rest van de peterselie over.
3
Klem de forellen in een visklem en gril 15 min. op de BBQ.
4
Leg wanneer de forellen nog 5 min. op de BBQ moeten de citroen op de BBQ.
5
Haal de forel uit de klem en serveer de forel met de gegrilde citroen.

Tip: je kunt de forel ook 10 minuten in de oven garen op 180°C. 

Een heerlijk stukje vis

Forel is een vissoort die behoort tot de familie van de zalmachtigen. Het is een zoetwatervis die voornamelijk wordt aangetroffen in rivieren en meren. Forel heeft een kenmerkende langwerpige lichaamsvorm met zilverachtige schubben en vaak vlekken op de huid. Het vlees van forel is mager en heeft een delicate smaak.

Als we forel vergelijken met andere vissoorten, kan het qua smaak en textuur worden vergeleken met andere witte vissoorten met een milde smaak. Enkele vissoorten die vergelijkbaar kunnen zijn met forel zijn:

  1. Zalm: hoewel zalm een wat vettere vis is dan forel, hebben ze beide een vergelijkbare smaak en textuur. Zalm heeft echter een wat vollere smaak vanwege het hogere vetgehalte.
  2. Baars: baars heeft ook een vergelijkbare smaak en textuur als forel. Het is een zoetwatervis die veel voorkomt en populair is in verschillende keukens.
  3. Snoekbaars: snoekbaars heeft een stevige textuur en een subtiele smaak die enigszins lijkt op die van forel. Het is een andere zoetwatervis die in veel gerechten wordt gebruikt.

Het is belangrijk op te merken dat elke vissoort zijn eigen unieke smaak en kenmerken heeft, dus hoewel er enige vergelijking kan zijn, zullen er nog steeds subtiele verschillen zijn tussen forel en andere vissoorten.

Wil je een ander gerecht met forel proberen dan dit recept van DekaMarkt? Maak deze regenboogforel uit de oven met aardappelen en paprika. Of ga voor iets heel anders en kies voor Indiase kedgeree met gerookte forel, rijst, ei en peterselie. Een gerecht dat in India vaak wordt gegeten als ontbijt, maar in ons kikkerlandje serveren we het als diner!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via