Krokante gnocchi met raapstelen in romige witte wijnsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Krokante gnocchi met raapstelen in romige witte wijnsaus

Makkelijke recepten, wie houdt er nu niet van? Dit recept zet je in een handomdraai op tafel en het is oh zo lekker! De krokante gnocchi gaat perfect samen met de frisse, romige witte wijnsaus. Combineer met de typische voorjaarsgroente raapstelen en je hebt hét recept voor een heerlijke lente- of zomerdag.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept krokante gnocchi met raapstelen in romige witte wijnsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Was de raapstelen en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Rasp de schil van de citroen fijn (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Rasp de pecorino grof.
2
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de raapstelen en knoflook 2 min. aan. Blus af met de witte wijn en laat 10 min. stoven op laag vuur.
3
Verhit de resterende olijfolie in een andere koekenpan. Bak de gnocchi in ongeveer 8 min. krokant, schep regelmatig om.
4
Voeg de mascarpone en citroenrasp toe aan de raapstelen. Roer goed door en verwarm nog 2 min. tot de mascarpone vloeibaar is.
5
Meng de gnocchi door de raapstelen en verdeel het geheel over de borden. Maak het gerecht af met chilivlokken en de geraspte pecorino.

Wist je dat…

Gnocchi zijn oorsprong vindt in het prachtige Italië? Hier wordt het al eeuwenlang gemaakt en het is reuze populair. De textuur van gnocchi is zacht en luchtig vanbinnen, maar heeft een lichte bite aan de buitenkant. Deze combinatie van texturen maakt gnocchi enorm geliefd bij veel mensen. Deze pastasoort bestaat uit bloem, water, aardappel en eventueel ei. Vooral de aardappel is iets wat ervoor zorgt dat niet iedereen weet dat gnocchi pasta is.

Traditionele gnocchi heeft meestal een ovale vorm met lichte ribbels aan de buitenkant. De ribbels worden expres in de pasta gezet, zodat de saus nóg beter blijft plakken aan de pasta. Qua sauzen kun je eindeloos variëren met gnocchi. Zo kiezen wij in dit recept voor een romige witte wijnsaus, maar ook carbonara is erg lekker met gnocchi. Het ultieme comfort food als je het aan ons vraagt! Ook gnocchi met chili olie is zeker het proberen waard. Deze gnocchi wordt gemaakt in een heerlijke chili olie, die je makkelijk zelf maakt.

En wist je dat…

Raapstelen een typische voorjaarsgroente is? Het zijn de eerste scheuten van meiknolletjes of rapen, die na de winter beginnen te groeien. Ze hebben lange, smalle bladeren en het heeft een licht pittig en licht bitter smaakje. Raapstelen kun je op allerlei manieren verwerken in gerechten. Zo kun je het verwerken in salades, roerbakgerechten, soepen of zelfs als vulling in hartige taarten. Of je kunt het verwerken in een gnocchi gerecht met romige witte wijnsaus! Raapstelen kun je kopen in de supermarkt, maar tijdens het seizoen van deze voorjaarsgroente kun je het ook halen op de markt bij jou in de buurt.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via