Vandaag gaan we voor een luxere variant op het AVG’tje, we maken namelijk lamskoteletten met aardappel-mesclun puree en zoete tomaatjes. Een waar smaakgenot! Mesclun is een salade uit de Franse keuken die bestaat uit verschillende soorten jonge bladgroenten. Wij maken er in combinatie met aardappelen en crème fraîche een heerlijk romige puree van. Ontzettend lekker met het malse vlees en de zoete tomaatjes!
Allemaal benamingen voor wijn die wordt gemaakt van de muskaatdruif! Het is een zoete wijn die vaak wordt geserveerd als aperitief of bij desserts. Maar wist je dat je er Muscat ook heel goed kunt gebruiken in de keuken om ermee te koken? In dit recept maken we er een verrukkelijke saus van bestaande uit cherrytomaten, tijm en honing. Een hele lekkere, zoete toevoeging die perfect past bij de lamskoteletten.
Lamsvlees is een heerlijke en veelzijdige vleessoort waarvan verschillende delen gegeten kunnen worden. Populaire stukken zijn de bout, de lamskoteletten en de lamsrack. Lamsvlees kan op verschillende manieren bereid worden, afhankelijk van het stuk vlees en de gewenste smaak. Het kan worden gegrild, gebakken, gestoofd of zelfs in een curry worden verwerkt. Belangrijk is om het vlees niet te lang door te bakken om de natuurlijke sappigheid te behouden.
Lamsvlees wordt vaak gecombineerd met kruiden zoals rozemarijn, tijm, knoflook en munt. Het past goed bij smaakvolle bijgerechten zoals geroosterde aardappelen, groenten zoals courgette en aubergine, maar ook bij couscous, bulgur of salades. Lamsvlees biedt een smaakvolle en luxe ervaring en is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen met een heerlijke maaltijd.
Wil je andere heerlijke gerechten met lamsvlees proberen? Maak eens Grieks lamsvlees, lamsköfte met yoghurt-muntsaus of deze kruidige orzo met lamskoteletten. Ervaar zelf hoe veelzijdig lamsvlees is!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment