Lamskotelet met zoete tomaatjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lamskotelet met zoete tomaatjes

Vandaag gaan we voor een luxere variant op het AVG’tje, we maken namelijk lamskoteletten met aardappel-mesclun puree en zoete tomaatjes. Een waar smaakgenot! Mesclun is een salade uit de Franse keuken die bestaat uit verschillende soorten jonge bladgroenten. Wij maken er in combinatie met aardappelen en crème fraîche een heerlijk romige puree van. Ontzettend lekker met het malse vlees en de zoete tomaatjes!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lamskotelet met zoete tomaatjes

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer ½ van de cherrytomaten. Ris de takjes tijm. Meng de tomaten en ½ van de tijm met ¼ van de olijfolie, ½ van de honing en de balsamico azijn. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30 min. in de oven.
2
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water. Breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes doorkoken.
3
Verhit ondertussen ½ van de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de lamskoteletten 2 min. aan op beide kanten. Neem uit de pan.
4
Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan, op middelhoog vuur. Bak de rest van de cherrytomaten 5 min. aan. Voeg de rest van de tijm en honing toe, gevolgd door de Muscat en kook 5 min. door op middelhoog vuur. Druk de tomaten voorzichtig plat en meng het geheel tot een saus.
5
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en leg de lamskoteletten er bovenop. Bak 2 tot 4 min. in de oven. Giet de aardappelen af en laat goed uitdampen. Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de mesclun toe en schep enkele malen om.
6
Serveer de lamskoteletten met de mesclun puree, zoete tomatensaus en tomaatjes uit de oven.

Muscat, Moscato of Moscatel?

Allemaal benamingen voor wijn die wordt gemaakt van de muskaatdruif! Het is een zoete wijn die vaak wordt geserveerd als aperitief of bij desserts. Maar wist je dat je er Muscat ook heel goed kunt gebruiken in de keuken om ermee te koken? In dit recept maken we er een verrukkelijke saus van bestaande uit cherrytomaten, tijm en honing. Een hele lekkere, zoete toevoeging die perfect past bij de lamskoteletten.

Vlees van het lam

Lamsvlees is een heerlijke en veelzijdige vleessoort waarvan verschillende delen gegeten kunnen worden. Populaire stukken zijn de bout, de lamskoteletten en de lamsrack. Lamsvlees kan op verschillende manieren bereid worden, afhankelijk van het stuk vlees en de gewenste smaak. Het kan worden gegrild, gebakken, gestoofd of zelfs in een curry worden verwerkt. Belangrijk is om het vlees niet te lang door te bakken om de natuurlijke sappigheid te behouden.

Lamsvlees wordt vaak gecombineerd met kruiden zoals rozemarijn, tijm, knoflook en munt. Het past goed bij smaakvolle bijgerechten zoals geroosterde aardappelen, groenten zoals courgette en aubergine, maar ook bij couscous, bulgur of salades. Lamsvlees biedt een smaakvolle en luxe ervaring en is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon om jezelf te verwennen met een heerlijke maaltijd.

Wil je andere heerlijke gerechten met lamsvlees proberen? Maak eens Grieks lamsvlees, lamsköfte met yoghurt-muntsaus of deze kruidige orzo met lamskoteletten. Ervaar zelf hoe veelzijdig lamsvlees is!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via