Lauwwarme Maaltijdsalade Met Shoarma
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Lauwwarme maaltijdsalade met shoarma

Een soort kapsalon, maar dan anders. Deze lauwwarme maaltijdsalade met zoete aardappel en shoarma is makkelijk en snel, maar ook vers en lekker vullend. De perfecte avondmaaltijd voor elke dag van de week! Wanneer staat het bij jou op het menu?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept lauwwarme maaltijdsalade met shoarma

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de zoete aardappelen schoon onder de kraan, maar schil ze niet. Dep droog, snijd in blokjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ½ van de olijfolie, het paprikapoeder, uienpoeder en peper en zout en meng door elkaar. Bak 20 min. in de oven.
2
Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shoarma gaar. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm.
3
Pel de knoflook en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng ⅘ van de peterselie samen met de knoflook, yoghurt, mayonaise en peper en zout naar smaak in een schaaltje tot een knoflooksaus.
4
Verdeel de gemixte sla en komkommer over de borden, gevolgd door de blokjes zoete aardappel en shoarma. Top af met de knoflooksaus en overgebleven peterselie.

Een populair gerecht: shoarma!

Shoarma is een populair en smakelijk vleesgerecht dat zijn oorsprong heeft in het Midden-Oosten, met name in de Levant-regio. Het woord ‘shoarma’ komt van het Turkse woord ‘çevirme’, wat ‘draaiend’ betekent, wat verwijst naar de manier waarop het vlees wordt bereid.

Het traditionele shoarmagerecht bestaat uit dungesneden plakjes mals vlees, zoals lamsvlees, kip, kalkoen, rundvlees of zelfs vis, gemarineerd in een mengsel van kruiden en specerijen. Het vlees wordt vervolgens gestapeld op een verticaal spit en gedraaid terwijl het langzaamaan een kant wordt gegrild. De gegrilde vleesreepjes worden vaak geserveerd in een platbrood, zoals pita of lavash, en vergezeld door verse groenten, zoals sla, tomaten, uien en soms ook knoflooksaus voor extra smaak.

Variaties met shoarma

Met shoarma kun je alle kanten op. Het klassieke broodje shoarma kennen we allemaal, maar heb je al eens shoarma op een pizza op? Deze pizza shoarma uit de airfryer is een echte aanrader! Bak de shoarma kort in de pan en beleg de pizza vervolgens met de shoarma, paprikareepjes en cheddar kaas. Even de airfryer in en genieten maar. Ontzettend lekker met knoflook en veldsla!

Een andere aanrader is dit Turks brood met kipshoarma. Naast shoarma worden de broodjes belegd met rode ui, broccoli en tomaat, zodat je lekker veel groenten binnenkrijgt. Liever vega(n)? Kies voor een vegan kapsalon met oesterzwamshoarma. Oesterzwammen zijn perfect geschikt als vleesvervanger, doordat ze een vlezige structuur hebben. Marineer de oesterzwammen en ze zijn niet van echt vlees te onderscheiden. Op die manier kun je ook van een vega en zelfs vegan variant van de welbekende shoarma genieten!

Kies vaker voor zoete aardappel

Gerechten met zoete aardappel erin verwerkt zijn echt aanraders als je het ons vraagt! Je kunt de aardappel op veel verschillende manieren bereiden en daardoor lekker variëren. Ontdek alle zoete aardappel recepten op Eatertainment, kies een lekker gerecht uit en ga zelf aan de slag!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via