Print opties

Sluiten

Lauwwarme maaltijdsalade met shoarma

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de zoete aardappelen schoon onder de kraan, maar schil ze niet. Dep droog, snijd in blokjes van 2 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ½ van de olijfolie, het paprikapoeder, uienpoeder en peper en zout en meng door elkaar. Bak 20 min. in de oven.
2
Verwarm de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de shoarma gaar. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van 1 cm.
3
Pel de knoflook en hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng ⅘ van de peterselie samen met de knoflook, yoghurt, mayonaise en peper en zout naar smaak in een schaaltje tot een knoflooksaus.
4
Verdeel de gemixte sla en komkommer over de borden, gevolgd door de blokjes zoete aardappel en shoarma. Top af met de knoflooksaus en overgebleven peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.