Maltesers Cake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Maltesers cake

Een heerlijke roombotercake, dat is toch altijd een goed idee? Zeker wanneer je de cake verrijkt met een laag chocolade ganache en af maakt met knapperige Maltesers. Dit klinkt toch als een verrukkelijke combinatie die je moet proberen? Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, maar het wachten is het meer dan waard.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept maltesers cake

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 45min
Totale tijd
3u 10min
Kookmodus
1
Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
2
Voeg al mixend één voor één de eieren toe en blijf mixen tot de eieren zijn opgenomen. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe. Spatel het geheel door tot een glad beslag.
3
Verdeel het beslag over een ingevet cakeblik. Bak de cake 55 tot 60 min. in de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Komt deze droog uit de cake, dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 tot 10 min.
4
Breng ondertussen de slagroom aan de kook. Hak de pure en melkchocolade in grove stukken. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en haal de pan van het vuur. Roer goed door tot de chocolade is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5
Laat de cake na het bakken ongeveer 15 min. rusten in het cakeblik. Haal de cake uit het blik en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster (ongeveer 2 uur).
6
Hak ondertussen de Maltesers grof. Meng ¾ van de Maltesers door de chocolade ganache.
7
Halveer de cake over de lengte, zodat er 2 lange plakken ontstaan. Verdeel ongeveer de helft van de chocolade ganache over de onderste helft van de cake. Plaats de bovenste helft hierop en verdeel de rest van de ganache over de cake. Strooi de resterende Maltesers over de cake.

Tip: bij het maken van cake zijn temperaturen belangrijk. Zachte boter op kamertemperatuur klopt lekker luchtig en romig op. Eieren op kamertemperatuur zorgen ervoor dat het geheel niet gaat schiften.

Een lekkere crunch in je dessert of gebak

Knapperige desserts zijn een geweldige manier om een lekkere crunch toe te voegen aan je zoete lekkernijen. Een populaire optie is de Malteser cake, die wordt gemaakt door fijngehakte Maltesers te mengen in de chocolade ganache. Hierdoor ontstaat een heerlijke textuurcombinatie van de knapperige Maltesers en de zachte cake.

Een andere populaire, knapperige lekkernij is de arretjescake met Bastogne koekjes. In het eenvoudige dessert gebruiken we Bastogne koekjes in plaats van biscuits en mengen we het in een chocolademengsel. Dit smelt je samen en giet je in een bakvorm om op te stijven. De knapperige koekjes geven het gerecht een heerlijke textuur.

Er zijn talloze andere mogelijkheden voor knapperige desserts. Zo kun je bijvoorbeeld een appel crumble maken met een krokante topping van havermout en noten, of een vegan crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt. Lekker als dessert, tussendoortje of als uitgebreid ontbijt in het weekend. Ook lekker crunchy: een meringue taart met een knapperige bodem van koekjes en noten of een koffie semifreddo met meringue en chocolade schaafsel. De gekozen smaken van koffie en chocolade gaan heel goed samen. Knapperige desserts zijn een fantastische manier om een beetje extra crunch toe te voegen aan je favoriete zoete traktaties, en maken ze nog lekkerder en spannender.

Wat zijn maltesers en wat zit er in?

Maltesers zijn een populaire zoete lekkernij bestaande uit lichte, knapperige maltballetjes omhuld met een laagje melkchocolade. Ze hebben een unieke textuur en smaak. De ingrediënten van Maltesers omvatten onder andere maltextract, suiker, melkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, plantaardige vetten en lecithine als emulgator.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via