Print opties

Sluiten

Maltesers cake

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
2u 45min
Totale tijd
3u 10min

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Zorg dat de roomboter en eieren op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout.
2
Voeg al mixend één voor één de eieren toe en blijf mixen tot de eieren zijn opgenomen. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg toe. Spatel het geheel door tot een glad beslag.
3
Verdeel het beslag over een ingevet cakeblik. Bak de cake 55 tot 60 min. in de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Komt deze droog uit de cake, dan is de cake gaar. Zo niet, bak dan nog 5 tot 10 min.
4
Breng ondertussen de slagroom aan de kook. Hak de pure en melkchocolade in grove stukken. Voeg de chocolade toe aan de slagroom en haal de pan van het vuur. Roer goed door tot de chocolade is gesmolten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
5
Laat de cake na het bakken ongeveer 15 min. rusten in het cakeblik. Haal de cake uit het blik en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster (ongeveer 2 uur).
6
Hak ondertussen de Maltesers grof. Meng ¾ van de Maltesers door de chocolade ganache.
7
Halveer de cake over de lengte, zodat er 2 lange plakken ontstaan. Verdeel ongeveer de helft van de chocolade ganache over de onderste helft van de cake. Plaats de bovenste helft hierop en verdeel de rest van de ganache over de cake. Strooi de resterende Maltesers over de cake.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.