Marry Me Kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Marry Me kikkererwten

Marry Me kikkererwten is een romig, hartig gerecht dat geliefd is door zijn rijke smaak. Gestoofd in een kruidige saus met zongedroogde tomaten en plantaardige kookroom, vormen deze kikkererwten een heerlijk veganistisch hoofdgerecht dat indruk maakt!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Marry Me kikkererwten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de chilivlokken en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Snijd de zongedroogde tomaten in repen en voeg toe aan de pan. Schenk de plantaardige kookroom erbij en roer goed door. Voeg de spinazie toe en bak mee totdat de spinazie is geslonken. Dit duurt 3 min. Voeg de gekookte kikkererwten toe en roer goed door. Rasp de plantaardige Parmezaanse kaas en voeg toe. Roer door.
2
Bereid ondertussen de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Breng de kikkererwten op smaak met peper, zout en oregano. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de Marry Me kikkerwten.

Probeer de Marry Me-trend!

De ‘Marry Me’-trend verwijst naar een populair recept dat zijn naam dankt aan het idee dat het zó lekker is dat iemand je erom zou willen trouwen. Het recept is vooral bekend als ‘Marry Me Chicken’, een romig kipgerecht met een rijke smaak en een vleugje luxe. Dit gerecht heeft sociale media veroverd, waarbij de hashtag #marrymechicken vaak trending is.

‘Marry Me Chicken’ is een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat draait om mals gebakken kipfilets in een romige saus van room, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten, knoflook en kruiden zoals tijm of oregano. Het gerecht wordt vaak afgemaakt met een scheutje witte wijn of kippenbouillon voor extra diepte. De combinatie van romig, hartig en licht zuur door de zongedroogde tomaten maakt het onweerstaanbaar.

Hoewel dit recept onwijs lekker is, hebben wij er onze eigen draai aan gegeven om er een smaakvol veganistisch recept van te maken! Geserveerd met wat flatbread is dit recept heerlijk. De combinatie van kikkererwten, zongedroogde tomaat en spinazie is al fantastisch. Voeg daar plantaardige kookroom en plantaardige Parmezaanse kaas aan toe en je krijgt een romig gerecht waar je het flatbread lekker in kan dippen.

 Meer verrassende vegan recepten

Wil je vaker plantaardig eten, maar wil je jezelf wel blijven verrassen? Probeer dan naast de Marry Me kikkererwten ook eens deze bao buns met shredded tofu. De geraspte tofu bakken we af in smaakmakers als paprikapoeder, knoflookpoeder en wat peper en zout. Lekker in een bao bun! Of ga voor een romig soep recept en maak deze Jordaanse soep met linzen. Makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?