Mini courgette pizza Budget Gourmet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini courgette pizza’s

Deze mini courgette pizza’s zijn makkelijk, snel én leuk om te maken tijdens een avondje gourmetten. De courgette dient als pizzabodem en is dus geheel glutenvrij. Top af met ingrediënten zoals tomaten en geraspte kaas en bakken maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept mini courgette pizza’s

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd in kleine blokjes.
2
Bak een courgetteplakje op de bakplaat 3 min. aan 1 zijde. Draai het plakje om, breng op smaak met peper en zout en besmeer de bovenkant met een theelepel tomatensaus.
3
Strooi wat geraspte kaas over de tomatensaus, gevolgd door de tomatenblokjes. Strooi tot slot wat gedroogde oregano over het geheel.
4
Bak de courgette pizza nog 5 min. tot de kaas is gesmolten.

Tip: haal je favoriete ingrediënten in huis en varieer in beleg! In dit recept hebben wij een aantal suggesties, maar je kunt het zo gek maken als jij wilt. Wat dacht je van plakjes pepperoni, geraspte mozzarella, blokjes paprika of halve olijven?

Een gezonde pizza

Bij pizza denk je gelijk aan deeg of wraps, maar groenten kun je ook heel goed als basis gebruiken van je pizza. Zoals courgette! Deze mini pizza’s zijn niet alleen lekker tijdens het gourmetten, maar kunnen ook prima als snel en gezond tussendoortje. Kies de juiste toppings en je hebt een koolhydraatarm hapje!

Meer pizza recepten

Krijg je door deze lekkere pizza hapjes ook zin in een pizza maaltijd? Bekijk dan onze pagina met de verschillende pizza recepten! Ontdek de verschillende ingrediënten en maak kennis met de stappen om zelf deeg te maken.

Farnese Primo Sangiovese Merlot
Wijntip van Yves

Farnese Primo Sangiovese Merlot

Lekker eten en drinken hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijzen de veelzijdige gourmetgerechtjes meteen. Uiteraard is het ook geen probleem om daar een bijpassende wijn bij te vinden, zowel qua smaak als budget! Ik kies in dit geval voor een heerlijke soepele rode wijn uit Italië. De Farnese Primo is een blend van Sangiovese en Merlot en barst van het rijpe, soepele fruit. De wijn is toegankeleijk en heeft weinig zuren wat hem perfect maakt bij wat vettere gerechtjes. Ook deze rode wijn schenk je het liefst iets onder kamertemperatuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?