Doe de mosselen in een ruime pan en zet onder water. Was en hussel ze en laat 5 min. staan. Haal eventuele gebroken en openstaande mosselen weg en verwijder eventuele baardjes.
2
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers uit. Verwijder de stelen van de venkel. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne plakjes. Hak de dragon fijn.
3
Verwarm de olijfolie in een ruime pan of mosselpan op middelhoog vuur en bak de ui en venkel voor 2 min. zacht aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.
4
Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Schud de pan regelmatig, zodat alle mosselen gaar worden (dit duurt in totaal ongeveer 6-8 min.). Voeg de crème fraîche en dragon toe wanneer de mosselen langzaam beginnen te openen en zet het vuur iets lager.
5
Hussel de mosselen goed en breng op smaak met peper en zout.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.