Als we zeggen nasi goreng, bacon en een gebakken ei, dan weet je vast al dat dit recept gelijk staat aan je reinste comfort food. Het beste resultaat krijg je door je gekookte rijst volledig af te laten koelen alvorens je ‘m gaat wokken. Juist: voor de allerlekkerste nasi goreng plan je op voorhand dus al wat tijd in om de rijst te koken zodat ‘ie koud is wanneer je ermee aan de slag gaat.
Makkelijk te maken, vol van smaak: nasi goreng. Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst en het is een populair gerecht in Indonesië, waar ze de rijst samen bakken met ingrediënten als groenten, vlees, vis, eieren en kruiden. Je kan allerlei soorten smaakmakers gebruiken, denk aan sojasaus, gember, sambal en ketjap, en je kan het serveren als bijgerecht, maar ook zeker als hoofdgerecht. Lekker om het bijvoorbeeld nog te serveren met kroepoek, saté, een gebakken ei of atjar.
Staat er nasi goreng op het menu? Voeg dan eventueel je overgebleven groenten toe! Nasi goreng is een typisch no waste recept, dus voeg gerust je overgebleven vlees of restjes groenten toe. In dit recept voor nasi goreng bacon met gebakken ei kiezen we voor knapperig gebakken spekreepjes, maar je kan nasi goreng ook heel gemakkelijk vegetarisch maken. Zo is deze vegetarische nasi goreng heerlijk en zit het boordevol groenten. We kiezen bijvoorbeeld voor bloemkoolrijst, waardoor je eenvoudig minstens 200 gram extra groenten binnenkrijgt. Het recept staat in 20 minuten op tafel en geeft een fijn verzadigd gevoel. Ook lekker: vegetarische nasi goreng bowl in een ‘ei netje’. Een waar feestje op je bord! We serveren de nasi goreng namelijk in een zelfgemaakt eiernetje. Lekker met wat mini augurkjes en kroepoek voor een verrassende twist. Een aanrader om eens te maken in het weekend!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment