Nasi Goreng Bacon Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nasi goreng bacon met doperwten

Als we zeggen nasi goreng, bacon en een gebakken ei, dan weet je vast al dat dit recept gelijk staat aan je reinste comfort food. Het beste resultaat krijg je door je gekookte rijst volledig af te laten koelen alvorens je ‘m gaat wokken. Juist: voor de allerlekkerste nasi goreng plan je op voorhand dus al wat tijd in om de rijst te koken zodat ‘ie koud is wanneer je ermee aan de slag gaat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept nasi goreng bacon met doperwten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
2
Pel en snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Laat de doperwten ontdooien.
3
Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een wokpan op middelhoog vuur en bak de gerookte spekreepjes in ongeveer 4 min. krokant. Voeg de ui en de gember toe en bak 1 à 2 min. mee, tot de ui glazig is. Voeg de sambal en ketjap toe en roer door elkaar. Voeg de rijst in delen toe en wok tot de rijstkorrels mooi gelijkmatig bedekt zijn met een laagje van de smaakmakers. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de doperwten toe aan de pan en schep om. Houd op laag vuur warm.
5
Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak spiegeleieren.
6
Verdeel de nasi goreng bacon over kommen en leg op elke portie een spiegeleitje.

De lekkerste nasi goreng recepten op een rijtje

Makkelijk te maken, vol van smaak: nasi goreng. Nasi goreng betekent letterlijk gebakken rijst en het is een populair gerecht in Indonesië, waar ze de rijst samen bakken met ingrediënten als groenten, vlees, vis, eieren en kruiden. Je kan allerlei soorten smaakmakers gebruiken, denk aan sojasaus, gember, sambal en ketjap, en je kan het serveren als bijgerecht, maar ook zeker als hoofdgerecht. Lekker om het bijvoorbeeld nog te serveren met kroepoek, saté, een gebakken ei of atjar.

Staat er nasi goreng op het menu? Voeg dan eventueel je overgebleven groenten toe! Nasi goreng is een typisch no waste recept, dus voeg gerust je overgebleven vlees of restjes groenten toe. In dit recept voor nasi goreng bacon met gebakken ei kiezen we voor knapperig gebakken spekreepjes, maar je kan nasi goreng ook heel gemakkelijk vegetarisch maken. Zo is deze vegetarische nasi goreng heerlijk en zit het boordevol groenten. We kiezen bijvoorbeeld voor bloemkoolrijst, waardoor je eenvoudig minstens 200 gram extra groenten binnenkrijgt. Het recept staat in 20 minuten op tafel en geeft een fijn verzadigd gevoel. Ook lekker: vegetarische nasi goreng bowl in een ‘ei netje’. Een waar feestje op je bord! We serveren de nasi goreng namelijk in een zelfgemaakt eiernetje. Lekker met wat mini augurkjes en kroepoek voor een verrassende twist. Een aanrader om eens te maken in het weekend!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via