Print opties

Sluiten

Nasi goreng bacon met doperwten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
2
Pel en snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk. Laat de doperwten ontdooien.
3
Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een wokpan op middelhoog vuur en bak de gerookte spekreepjes in ongeveer 4 min. krokant. Voeg de ui en de gember toe en bak 1 à 2 min. mee, tot de ui glazig is. Voeg de sambal en ketjap toe en roer door elkaar. Voeg de rijst in delen toe en wok tot de rijstkorrels mooi gelijkmatig bedekt zijn met een laagje van de smaakmakers. Proef en breng op smaak met peper en zout.
4
Voeg de doperwten toe aan de pan en schep om. Houd op laag vuur warm.
5
Verhit de overige zonnebloemolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak spiegeleieren.
6
Verdeel de nasi goreng bacon over kommen en leg op elke portie een spiegeleitje.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.