In samenwerking met:
vegetarische nasi goreng
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Vegetarische nasi goreng

Makkelijk meer groenten eten? Maak geen nasi goreng, maar deze nasi niet zo boring! Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst, krijg je heel eenvoudig minstens 200 gram groenten extra binnen. Daarbij geeft bloemkoolrijst een verzadigd gevoel en is het hartstikke lekker. Zo zet jij binnen 20 minuten een nasi die echt niet boring is op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept vegetarische nasi goreng

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de eieren in 7 min. hard. Verwarm voor de pindasaus in een steelpan de pindakaas met 2/3 van de ketjap en de sambal 1 min. zachtjes. Voeg het water toe en verwarm 2 tot 3 min. al roerende tot een gladde pindasaus. Voeg indien nodig wat extra water toe.
2
Pel en snipper de ui. Verhit in een wok de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de nasigroenten toe en bak al omscheppend 4 min. Schep de nasikruiden erdoor. Pel de eieren en halveer ze of snijd in partjes.
3
Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst met de groenten nog 6 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met de overige ketjap en peper.
4
Verdeel de nasi over 4 borden. Leg er de eieren bij. Schep de pindasaus over de nasi en bestrooi met de uitjes.

Tip: lekker met kroepoek.

Nasi maken met bloemkoolrijst

Op zoek naar een verrassende en gezonde twist op de traditionele nasi goreng? Probeer dan eens deze variant met diepvries bloemkoolrijst van Bonduelle! De bloemkoolrijst is een gezond alternatief voor rijst en bevat veel minder koolhydraten en calorieën. Bovendien is het supermakkelijk en snel te bereiden.

Met de diepvries bloemkoolrijst van Bonduelle maak je in een handomdraai een voedzame en smaakvolle nasi goreng die ook nog eens laag in calorieën is. Ideaal voor een dagje minder vlees of als je gewoon zin hebt in een lichtere maaltijd. De bloemkoolrijst van Bonduelle is gestoomd en bevat geen toevoegingen. Dat betekent dat je kunt genieten van de pure smaak en alle gezonde voedingsstoffen van bloemkool.

Het fijne aan deze nasi goreng is dat het volledig naar eigen smaak te maken is. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe, en maak het geheel af met een gekookt eitje. Zo maak je er in een handomdraai een volledige en voedzame maaltijd van. Bovendien is het een geweldige manier om meer groenten in je dieet op te nemen, zonder in te leveren op smaak. Probeer deze gezonde nasi goreng met diepvries bloemkoolrijst van Bonduelle en ontdek hoe makkelijk en lekker gezond eten kan zijn.

Een ander recept proberen met bloemkoolrijst? Een superlekker alternatief is deze taco bowl met bloemkoolrijst. Ook een vegetarisch recept dat hartstikke smaakvol is. Haal de ingrediënten in huis, duik de keuken in en maak deze kleurrijke maaltijd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via