In samenwerking met:
Opperdoezer salade met carpaccio 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Opperdoezer salade met carpaccio

Deze salade met carpaccio is heerlijk als avondmaaltijd op een warme dag, maar kan je ook heel goed serveren als bijgerecht voor bij de barbecue. Een echte allemansvriend, want eigenlijk lust iedereen het! Lekker fris door de citroen, radijs en groene appel, wat enorm lekker is in combinatie met de Opperdoezers en carpaccio.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept opperdoezer salade met carpaccio

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Was de aardappelen en snijd deze in blokjes van 2 cm. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 5 min. beetgaar. Giet af.
2
Halveer de citroenen, pers één vrucht uit en bewaar het sap. Snijd het loof van de radijs en snijd de radijs in parten. Verwijder de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in dunne repen.
3
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 6 min. goudbruin. Voeg na 3 min. de kruidenboter, het sap van de citroen en de gehalveerde citroen toe. Breng op smaak peper en zout.
4
Meng de waterkers met de radijs en groene appel. Verdeel de salade en aardappelen over de borden. Leg hier de plakjes carpaccio op en garneer met de gebakken citroen.

Tip: serveer de opperdoezer salade bij de BBQ voor een fris bijgerecht, of maak een kleiner portie en serveer het als bijgerecht bij een stoofpotjes recept of bij een flammkuchen recept!

Wat zijn opperdoezers?

Opperdoezers zijn aardappelen die afkomstig zijn uit het Nederlandse dorp Opperdoes, gelegen in de provincie Noord-Holland. Ze staan bekend om hun unieke smaak en zijn een geliefd streekproduct. Opperdoezer Ronde, zoals ze voluit heten, hebben een lichtgele tot gele schil en een romige textuur. Ze hebben een delicate, nootachtige smaak en zijn iets kruimelig, waardoor ze perfect zijn voor het maken van diverse gerechten.

De aardappelen gedijen goed in de kleigrond van Opperdoes, waar ze met de hand worden geoogst. Het oogsten gebeurt traditioneel door de aardappelen met de hand uit de grond te halen, wat bijdraagt aan hun exclusiviteit en authenticiteit. Opperdoezers worden voornamelijk in de zomermaanden geoogst en zijn daarom een seizoensgebonden delicatesse. Ze worden vaak gebruikt voor het maken van salades (zoals deze salade van DekaMarkt), stoofschotels, puree en andere aardappelgerechten. Door hun unieke smaak en kwaliteit worden ze hoog gewaardeerd door fijnproevers en chef-koks in Nederland en daarbuiten.

Het exclusieve karakter van Opperdoezers en de beperkte beschikbaarheid maken ze tot een gewild product, dat vaak te vinden is op boerenmarkten en bij gespecialiseerde leveranciers.

Andere salades met aardappel

Wil je eens iets anders dan de standaard salade op basis van sla? Varieer met verschillende aardappelsalades. Het fijne hiervan is dat het voedzame maaltijden zijn én dat je er verschillende ingrediënten aan kan toevoegen die jij lekker vindt. Probeer bijvoorbeeld eens de aardappelsalade met venkel, rode ui en visfrietjes. Of ga jij voor de romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via