Paprika Omelet Budget Gourmet
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Paprika omelet

Wil jij je tafelgasten tijdens het gourmetten verrassen? Maak dan deze paprika omelet! Door de kleurrijke presentatie van omelet gebakken in paprikaringen serveer je een feestelijk gerecht. Zowel de rode als de gele paprika zijn wat zoet van smaak, wat goed past bij de scherpe smaak van de bosui en het pittige van de cajunkruiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept paprika omelet

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Snijd de rode en gele paprika in ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de bosui in dunne ringen, houd het groen apart.
2
Klop de eieren met melk en cajunkruiden los in een kom. Voeg het witte deel van de gesneden bosui toe.
3
Leg de paprikaringen op de bakplaat, zorg dat deze goed vlak liggen. Vul de ringen met het eimengsel. Bak ongeveer 4 min. tot het ei wat gestold is.
4
Draai het geheel om en bak nog 2 min. Strooi vlak voor serveren de groene ringen bosui over het omelet.

Tip: haal de favoriete groenten van je kids in huis, snijd het klein en voeg toe aan het eimengsel of als topping. Zo maakt iedereen zijn eigen feestelijke creatie!

Meer omelet recepten

Tijdens het gourmetten mag een lekker eitje niet ontbreken. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten en bakt het makkelijk op de bakplaat of in een gourmetpannetje. Van spinazie en champignons tot feta en hamblokjes, alles is lekker in een omelet! Maak je eigen creatie of probeer een bestaand omeletrecept. Wat dacht je van deze pittige omelet met spitskool of deze gevulde omelet met paddenstoelen, aspergetips en verse kruiden? Snijd alles in kleine hoeveelheden, kluts de eieren met de ingrediënten door elkaar en bakken maar!

Ontdek daarnaast al onze gourmet recepten.

Farnese Primo Sangiovese Merlot
Wijntips van Yves

Farnese Primo Sangiovese Merlot

Lekker eten en drinken hoeft absoluut niet duur te zijn. Dat bewijzen de veelzijdige gourmetgerechtjes meteen. Uiteraard is het ook geen probleem om daar een bijpassende wijn bij te vinden, zowel qua smaak als budget! Ik kies in dit geval voor een heerlijke soepele rode wijn uit Italië. De Farnese Primo is een blend van Sangiovese en Merlot en barst van het rijpe, soepele fruit. De wijn is toegankelijk en heeft weinig zuren wat hem perfect maakt bij wat vettere gerechtjes. Ook deze rode wijn schenk je het liefst iets onder kamertemperatuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via