In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Parelcouscoussalade met halloumi

Met maar een aantal ingrediënten zet je al gemakkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel! Deze salade met parelcouscous maken we compleet met krokant gebakken halloumi, gegrilde paprika, verse spinazie, tzatziki en BOON Cannellini bonen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscoussalade met halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de halloumi in blokjes. Verhit een pan met de olijfolie en bak de halloumi aan alle kanten goudbruin en krokant.
3
Pel en snijd de rode ui fijn. Snijd de gegrilde paprika en spinazie fijn. Spoel de BOON Cannellini bonen af in een vergiet en laat goed uitlekken.
4
Meng de parelcouscous, rode ui, gegrilde paprika, spinazie en cannellini bonen in een grote kom en mix het geheel. Voeg de tzatziki toe en mix goed. Garneer met de blokjes halloumi en serveer.

Gerechten met halloumi in de hoofdrol

Heb jij al eens halloumi geprobeerd? Deze Cypriotische kaas wordt gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk en wordt gestremd in enzymen. Hierdoor heeft halloumi een rubberachtige consistentie en wanneer je het onbereid proeft, zit het qua structuur en smaak een beetje tussen feta en mozzarella in. Wanneer je het goudbruin en krokant bakt, heeft halloumi een lekkere zoute smaak. De kaas zit ook boordevol eiwitten, waardoor het ideaal is om toe te voegen aan vegetarische recepten!

 

Er zijn meerdere manieren om halloumi te bereiden. Zo kan je het in de pan goudbruin en krokant bakken, wat ook gelijk het makkelijkste is om te doen. Je kan het ook grillen in een grillpan, waardoor de kaas mooie grillstrepen krijgt. Je kan halloumi ook in de oven bakken. Wanneer je de oven op grillstand zet, gaat de bereiding wat sneller. Heb je een airfryer in huis? Ook in de airfryer kan je halloumi bereiden! In 5 tot 10 minuten is de halloumi vaak al mooi bruin gekleurd.

 

Halloumi kan in tal van recepten worden toegevoegd. Waar we het in dit salade recept met parelcouscous toevoegen voor een extra bite, is het ook heerlijk om te verwerken in deze zomerse ovenschotel. Want ook op warmere dagen kan je genieten van heerlijke ovenschotel recepten! De combinatie van halloumi met tomaten, prei, ui, orzo en citroen is er eentje om te onthouden. Dit recept voor naanbrood met honing halloumi is trouwens nog zo’n topper. De halloumi bakken we met honing én met crispy chili olie, waardoor het zowel een zoete als pittige smaak krijgt. Serveer met tzatziki en granaatappelpitjes voor een frisse touch en je hebt alle smaakelementen in één gerecht. Een heerlijk recept voor het avondeten, maar ook perfect voor wanneer je op zoek bent naar een lekker lunch recept.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via