Soep met rijst, dat klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie, maar in Azië is het een zeer gebruikelijk gerecht! Ieder land heeft zijn eigen variant van rijstsoep. Voor ons moeilijk voor te stellen, maar in Vietnam is het zelfs normaal om dit als ontbijt te eten. In dit recept kiezen we voor een combinatie van kip, peultjes en geroosterde pinda’s voor een lekkere crunch.
Rijstsoep is een soort soep waar rijst een van de belangrijkste ingrediënten is. Het is een gerecht dat populair is in verschillende keukens over de hele wereld, met verschillende variaties en bereidingswijzen, afhankelijk van de regio. Toch zie je rijstsoep vooral terug in de Aziatische keuken. Denk aan landen als Vietnam, waar ze er ook van genieten tijdens het ontbijt, maar ook Thailand of Cambodja. Het basisidee van rijstsoep is om rijst te koken in een smaakvolle bouillon of fond, samen met andere ingrediënten zoals groenten, kruiden en vaak ook een soort eiwit zoals kip, rundvlees of vis.
Hoewel je bij rijstsoep denkt aan een zware maaltijdsoep, is dat allesbehalve waar. Rijstsoep is juist lekker licht en dus ideaal om van te genieten op een warme zomers dag. Het is razendsnel klaar, een budget proof optie en perfect om restjes groenten in te verwerken. Dus mocht je bijvoorbeeld Chinese kool of paksoi over hebben, dan kan je dit zeker toevoegen aan dit recept!
Naast een rijstsoep kent Azië nog meer smaakvolle soepen. Wat dacht je van een Thaise soep met kip en groenten? Vol kleur, smaak én dus groenten. In Japan zijn ze weer gek op noedelsoep. Wij hebben een lekkere noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi voor je klaarstaan. Fan van vis? Ga dan voor deze romige kokossoep met koolvis. Al binnen een half uur heb je deze verrukkelijke soep op tafel staan!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment