Rijstsoep Met Kip, Peultjes Geroosterde Pinda’s
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rijstsoep met kip, peultjes en geroosterde pinda’s

Soep met rijst, dat klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie, maar in Azië is het een zeer gebruikelijk gerecht! Ieder land heeft zijn eigen variant van rijstsoep. Voor ons moeilijk voor te stellen, maar in Vietnam is het zelfs normaal om dit als ontbijt te eten. In dit recept kiezen we voor een combinatie van kip, peultjes en geroosterde pinda’s voor een lekkere crunch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept rijstsoep met kip, peultjes en geroosterde pinda’s

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook in 15 min. gaar.
2
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Snijd de gember in dunne plakjes. Snijd de bosui in ringen, houd het groene deel apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en witte bosui 2 min. aan. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee.
3
Neem de kipfilet uit de bouillon. Schep de knoflook, gember, bosui en rijst in de bouillon. Snijd de limoen in partjes en voeg samen met de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 15 min. doorkoken op laag vuur. Trek ondertussen het vlees van de kipfilet uit elkaar met behulp van 2 vorken.
4
Maak de peultjes schoon door de topjes af te snijden en daarbij de harde draad mee te trekken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de pinda’s 3 tot 5 min. in de droge pan.
5
Voeg de kip en peultjes toe aan de rijstsoep en kook nog 5 min. door. Verdeel de soep over de borden en maak af met de groene bosui, geroosterde pinda’s en enkele druppels chili olie.

Wat is rijstsoep?

Rijstsoep is een soort soep waar rijst een van de belangrijkste ingrediënten is. Het is een gerecht dat populair is in verschillende keukens over de hele wereld, met verschillende variaties en bereidingswijzen, afhankelijk van de regio. Toch zie je rijstsoep vooral terug in de Aziatische keuken. Denk aan landen als Vietnam, waar ze er ook van genieten tijdens het ontbijt, maar ook Thailand of Cambodja. Het basisidee van rijstsoep is om rijst te koken in een smaakvolle bouillon of fond, samen met andere ingrediënten zoals groenten, kruiden en vaak ook een soort eiwit zoals kip, rundvlees of vis.

Hoewel je bij rijstsoep denkt aan een zware maaltijdsoep, is dat allesbehalve waar. Rijstsoep is juist lekker licht en dus ideaal om van te genieten op een warme zomers dag. Het is razendsnel klaar, een budget proof optie en perfect om restjes groenten in te verwerken. Dus mocht je bijvoorbeeld Chinese kool of paksoi over hebben, dan kan je dit zeker toevoegen aan dit recept!

Meer populaire Aziatische soepen

Naast een rijstsoep kent Azië nog meer smaakvolle soepen. Wat dacht je van een Thaise soep met kip en groenten? Vol kleur, smaak én dus groenten. In Japan zijn ze weer gek op noedelsoep. Wij hebben een lekkere noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi voor je klaarstaan. Fan van vis? Ga dan voor deze romige kokossoep met koolvis. Al binnen een half uur heb je deze verrukkelijke soep op tafel staan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via