Print opties

Sluiten

Rijstsoep met kip, peultjes en geroosterde pinda’s

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de kipfilet toe en kook in 15 min. gaar.
2
Pel ondertussen de knoflook en hak fijn. Snijd de gember in dunne plakjes. Snijd de bosui in ringen, houd het groene deel apart. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en witte bosui 2 min. aan. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee.
3
Neem de kipfilet uit de bouillon. Schep de knoflook, gember, bosui en rijst in de bouillon. Snijd de limoen in partjes en voeg samen met de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat 15 min. doorkoken op laag vuur. Trek ondertussen het vlees van de kipfilet uit elkaar met behulp van 2 vorken.
4
Maak de peultjes schoon door de topjes af te snijden en daarbij de harde draad mee te trekken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de pinda’s 3 tot 5 min. in de droge pan.
5
Voeg de kip en peultjes toe aan de rijstsoep en kook nog 5 min. door. Verdeel de soep over de borden en maak af met de groene bosui, geroosterde pinda’s en enkele druppels chili olie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.