Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Thaise soep met kip en groenten

Een heerlijke maaltijdsoep vol kleur, smaak én groenten: dát is deze Thaise soep. De gele currypasta zorgt voor de Thaise touch. Een goedgevulde soep die je in slechts 20 minuten op tafel tovert. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept thaise soep met kip en groenten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.
2
Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
3
Voeg als laatste de paprika’s en babymaïs bij de soep. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes koriander. Serveer de soep met een schijfje limoen en verse koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via