Een heerlijke maaltijdsoep vol kleur, smaak én groenten: dát is deze Thaise soep. De gele currypasta zorgt voor de Thaise touch. Een goedgevulde soep die je in slechts 20 minuten op tafel tovert. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept thaise soep met kip en groenten
Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.
2
Snijd de kipdijfilets in stukken en voeg toe aan de pan. Bak de kip bijna gaar. Voeg hier vervolgens de kokosmelk, currypasta, gemberpoeder en flink wat peper en zout aan toe. Meng goed. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
3
Voeg als laatste de paprika’s en babymaïs bij de soep. Laat de soep nog 5 min. doorkoken. Snijd de limoen in schijfjes en ris de blaadjes van de takjes koriander. Serveer de soep met een schijfje limoen en verse koriander.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment