Romige Kokosnoedelsoep Met Kipgyoza 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Romige kokosnoedelsoep met kip gyoza

Verwarm jezelf met deze romige kom noedelsoep bomvol smaak door de kokosmelk, rode curry pasta en gember. Maak er een volwaardige maaltijdsoep van door er kip gyoza, edamame boontjes en eieren aan toe te voegen. Natuurlijk mag de crispy chili olie niet ontbreken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept romige kokosnoedelsoep met kip gyoza

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember fijn. Verhit een soeppan zonder boter of olie en voeg de rode curry pasta, knoflook en gember toe. Bak dit 2-3 min. aan en voeg de pindakaas, ketjap, kokosmelk en kippenbouillon toe. Roer goed door.
2
Voeg de udon noodles toe en kook gaar in de soep.
3
Verhit ondertussen een pan met de olijfolie en bak de kip gyoza’s 5 min. totdat de onderkant mooi bruin begint te kleuren. Voeg een scheutje water toe en plaats de deksel erop. Laat 5 min. stomen.
4
Verhit ondertussen een pan met water en kook de eieren tot de gewenste gaarheid. Laat schrikken en pel.
5
Voeg de taugé en edamame boontjes toe aan de soep toe en kook voor 2 min. Snijd de bosui en chilipeper in ringen. Verdeel de kokosnoedelsoep over de borden. Halveer de eieren en verdeel over de soep. Garneer met de bosui, chilipeper en crispy chili olie.

Romig, geurig en vol van smaak: kokossoep

Kokossoepen zijn een ware traktatie voor jezelf wanneer je toe bent aan een hartverwarmend soep recept! Deze soepen combineren de romige textuur van kokosmelk met een rijke mix van kruiden, groenten en soms vlees of vis. Kokossoep is niet alleen heerlijk, maar ook veelzijdig: perfect als voorgerecht of hoofdgerecht, en geschikt voor elke gelegenheid.

Een van de meest bekende kokossoepen is Tom Kha Kai, een Thaise klassieker. Deze soep combineert kokosmelk met kip, citroengras en limoen(blad). Het resultaat is een perfecte balans tussen romig, fris en pittig. Voor vegetariërs is er een variant met tofu en paddenstoelen, die net zo smaakvol is. Zo tover je gemakkelijk een vegetarisch recept op tafel.

In Indonesië is Soto Betawi een populaire keuze. Deze kokossoep wordt gemaakt met rundvlees, aardappelen en een mengsel van aromatische kruiden zoals nootmuskaat en kruidnagel. Het is een stevige maaltijdsoep die vaak wordt geserveerd met rijst. Voor liefhebbers van vis is deze romige kokossoep met koolvis een smaakvolle optie. De soep vullen we met kastanjechampignons, Shanghai paksoi, udon noedels en koolvis, waardoor het een lichte, maar volwaardige maaltijd wordt.

Kokossoep is niet alleen lekker, maar ook eenvoudig te bereiden. De basis van kokosmelk geeft een rijke smaak zonder dat je veel ingrediënten nodig hebt. Bovendien kan je de soep aanpassen aan je eigen voorkeuren door te variëren met groenten, kruiden en eiwitten. Je kan er gemakkelijk een koolhydraatarm recept van maken of een gezond recept boordevol groenten! Of je er nu wat vis en vlees aan toevoegt of het geheel vegetarisch houdt, een kokossoep is altijd lekker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via