In samenwerking met:
'Shakshuka' Met Pompoen En Geitenkaas
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

‘Shakshuka’ met pompoen en geitenkaas

Dol op de klassieke shakshuka? Probeer dan eens deze verrassende twist met paprika en pompoen! Dit kleurrijke eenpansgerecht top je af met geitenkaas en serveer je met volkorenwraps voor een gezonde maaltijd.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

‘Shakshuka’ met pompoen en geitenkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprikablokjes en pompoenstukjes 8-10 min. Roer regelmatig.
2
Pel en snipper ondertussen de ui. Pel en hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.
3
Voeg de ui, knoflook, tomaat, gerookte paprikapoeder en komijn toe aan de pan en bak nog 3-4 min. Voeg het kokend water toe en laat 15 min. op middelhoog vuur stoven zonder deksel.
4
Schep ¼ van de pompoenstoof in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe terug in de pan. Roer alles door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Maak met een (soep)lepel 4 kuiltjes in de stoof en breek de eieren erboven. Bestrooi met peper. Laat met de deksel op de pan 12-14 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
6
Haal de shakshuka van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer de tortilla’s erbij.

Een werelds gerecht met eindeloze varianten: shakshuka

Shakshuka is een smaakvol eenpansgerecht dat zijn oorsprong vindt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Het bestaat uit gepocheerde eieren in een kruidige tomatensaus, vaak op smaak gebracht met paprika, ui, knoflook en een mix van specerijen zoals komijn, paprika en chili. Dit veelzijdige gerecht heeft inmiddels wereldwijd een plek veroverd op ontbijttafels, brunchmenu’s en zelfs diners.

De traditionele shakshuka wordt gemaakt met een rijke tomatenbasis. De saus is vol van smaak en perfect in balans door de combinatie van zoete en pittige elementen. De eieren worden direct in de saus gepocheerd, wat zorgt voor een prachtig gerecht dat ook visueel indruk maakt. Serveer het met knapperig brood of pita’s om mee in de saus te dippen. De basis van shakshuka maak je zonder vlees of vis, waardoor het een vegetarisch recept is.

Shakshuka is een veelzijdig gerecht dat zich uitstekend leent voor creatieve aanpassingen. Zo is de groene shakshuka waarbij er een saus wordt gemaakt van groene groenten steeds populairder. Denk aan groenten als spinazie, courgette en prei. Ook zie je shakshuka vaak terug met feta, of in dit recept met geitenkaas, wat het geheel romig maakt. Verder kan je shakshuka aanvullen met kip of vlees, zoals chorizo, of met wat vis of schaaldieren, zoals bij deze pompoenshakshuka met rivierkreeft.

Shakshuka is niet alleen makkelijk te maken, maar ook voedzaam en rijk van smaak. Het is een perfecte keuze voor wie van comfortfood houdt dat ook gezond is. Ontdek zelf de eindeloze mogelijkheden en maak jouw favoriete variant!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?