Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprikablokjes en pompoenstukjes 8-10 min. Roer regelmatig.
2
Pel en snipper ondertussen de ui. Pel en hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.
3
Voeg de ui, knoflook, tomaat, gerookte paprikapoeder en komijn toe aan de pan en bak nog 3-4 min. Voeg het kokend water toe en laat 15 min. op middelhoog vuur stoven zonder deksel.
4
Schep ¼ van de pompoenstoof in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe terug in de pan. Roer alles door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Maak met een (soep)lepel 4 kuiltjes in de stoof en breek de eieren erboven. Bestrooi met peper. Laat met de deksel op de pan 12-14 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
6
Haal de shakshuka van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer de tortilla’s erbij.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.