Spaghetti all’arrabbiata
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spaghetti all’arrabbiata

De naam arrabbiata staat voor boze pasta. Dit heeft alles te maken heeft met de pittige smaak. Deze variant pasta komt oorspronkelijk uit de regio van Rome en bestaat altijd uit chili, tomaten en knoflook. Iets minder pittig? Gebruik dan de rode peper zonder de zaadlijsten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spaghetti all’arrabbiata

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en rooster 20 min. in de oven.
2
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de rode peper in ringen.
3
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de rode peper toe en bak 2 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en maak op smaak met peper en zout. Laat 15 min. koken op laag vuur. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
4
Pluk de blaadjes van de basilicum. Serveer de pasta met een flinke schep van de tomatensaus, cherrytomaatjes uit de oven en garneer met Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via