Print opties

Sluiten

Spaghetti puttanesca met gefrituurde ansjovis

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan. Ris de tijm van de takjes.
2
Voeg de tijm en gepelde tomaten toe en druk de tomaten plat met de achterkant van een lepel. Roer het geheel goed door, breng aan de kook en laat 20 min. doorkoken.
3
Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
4
Verwarm de oven voor op 230°C. Verdeel de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de rest van de olijfolie over de cherrytomaten. Pof de tomaatjes 5 min. in de oven.
5
Verhit de zonnebloemolie in een kleine koekenpan op hoog vuur. Er moet een klein laagje olie in de pan staan. Dep de ansjovisfilets droog met een stukje keukenpapier. Haal de ansjovis door de bloem en bak ze in 3 tot 4 min. krokant in de zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
6
Snijd intussen de zwarte olijven in ringen. Pluk de blaadjes peterselie van de takjes en hak grof. Meng de spaghetti door de tomatensaus.
7
Serveer de spaghetti met de gefrituurde ansjovis, gepofte tomaatjes en zwarte olijven. Garneer het gerecht met de gehakte peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.