In samenwerking met:
Spareribs Met Krokante Krieltjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spareribs met krokante krieltjes

Hoe leuk is het om de barbecue aan te steken wanneer de zon schijnt? Deze spareribs met krokante krieltjes zijn perfect voor zo’n dag! Een heerlijke maaltijd om met het hele gezin van te genieten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spareribs met krokante krieltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de barbecue voor. Snijd het loof van de venkel en bewaar. Schaaf de venkel in dunne plakken op de mandoline, of snijd zo dun mogelijk met een mes. Rasp de schil van ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit, snijd de overige citroen door de helft.
2
Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp. Snijd de peterselie grof.
3
Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Spoel af onder koud water. Meng de aardappelen met de kruidenboter, Parmezaanse kaas, citroenrasp en -sap en ½ van de peterselie. Pak de aardappelen in aluminiumfolie in en leg deze 25 min. op de barbecue.
4
Leg wanneer de aardappelen nog 10 min. moeten de spareribs en gehalveerde citroenen op de barbecue en gril 10 min. Haal de citroen na 3 min. van de barbecue.
5
Meng de venkel met de spinazie en verdeel dit over de borden. Leg hier de spareribs, geroosterde citroen en krokante aardappelen bij. Garneer met de rest van de peterselie en het loof van de venkel.

Smaakvolle gerechten met vlees in de hoofdrol

Lekkere spareribs, een mals stukje biefstuk of een heerlijk stukje kip: met vlees kan je alle kanten op. Én je kan het verwerken in veel verschillende gerechten. Van een AVG’tje tot een lekkere pasta en van noedels tot een barbecue gerecht zoals de spareribs met krokante krieltjes. Wat is jouw favoriete gerecht?

Een aantal vleesgerechten kunnen eigenlijk altijd wel. Eén daarvan is natuurlijk een broodje shoarma! Dit broodje shoarma maakt Chefke Luc met lamsvlees, gecombineerd met zelfgemaakte tzatziki en zoetzuren uien. Ook lekker is dit flatbread met crispy chili biefstuk. De biefstuk bak je in lekker veel verschillende smaakmakers en vervolgens beleg je de flatbreads hiermee. Top af met crispy chili olie, koriander en chilivlokken om het feest compleet te maken.

Wanneer je graag kipfilet eet, is deze gevulde kipfilet met zongedroogde tomaatjes een aanrader. Een lekker zomers gerecht dat gemakkelijk is om te maken. Wat wil je nog meer? De kipfilet vul je met zongedroogde tomaatjes, knoflook en rozemarijn en bak je vervolgens samen met paprika en venkel in de oven. Combineer met krieltjes en rucola om de maaltijd compleet te maken.

Op zoek naar een heerlijk voorgerecht met vlees? Ga voor beef tataki salade! Deze beef tataki salade met avocado en krokante gember is een heerlijk Japans gerecht met veel verschillende smaken. Denk aan smaakmakers als rode peper, ponzu saus en koriander die dit gerecht helemaal compleet maken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via