Print opties

Sluiten

Spareribs met krokante krieltjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de barbecue voor. Snijd het loof van de venkel en bewaar. Schaaf de venkel in dunne plakken op de mandoline, of snijd zo dun mogelijk met een mes. Rasp de schil van ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit, snijd de overige citroen door de helft.
2
Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp. Snijd de peterselie grof.
3
Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Spoel af onder koud water. Meng de aardappelen met de kruidenboter, Parmezaanse kaas, citroenrasp en -sap en ½ van de peterselie. Pak de aardappelen in aluminiumfolie in en leg deze 25 min. op de barbecue.
4
Leg wanneer de aardappelen nog 10 min. moeten de spareribs en gehalveerde citroenen op de barbecue en gril 10 min. Haal de citroen na 3 min. van de barbecue.
5
Meng de venkel met de spinazie en verdeel dit over de borden. Leg hier de spareribs, geroosterde citroen en krokante aardappelen bij. Garneer met de rest van de peterselie en het loof van de venkel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.