Stiekem is de jus vaak minstens zo lekker als het stukje vlees. Zeker als je deze met Verstegen steak & jus maakt! Deze steak en jus wordt met wit brood geserveerd, zodat je lekker kunt dippen in de jus. Voor een lekkere portie groenten, serveren we een groene salade van botersla met tomaten, komkommer en een frisse noot van appel.
Variatietip: serveer dit gerecht ook eens met aardappel, friet of aardappelpuree. Heerlijke combinatie
Steak en jus is een klassieke combinatie van een mals stuk vlees, vaak rundvlees, en een heerlijke saus gemaakt van de sappen die tijdens het koken uit het vlees zijn vrijgekomen.
Steak is een stuk vlees gesneden van een rund. Het kan worden gesneden uit verschillende delen van het rund, en de kwaliteit en smaak van het vlees kan variëren afhankelijk van de snit en de bereidingswijze. Populaire steak gerechten zijn bijvoorbeeld deze overheerlijke ribeye of deze smakelijke entrecote.
Jus is een saus gemaakt van de sappen die tijdens het koken uit het vlees zijn vrijgekomen. Het wordt vaak gebruikt om vleesgerechten zoals steak op smaak te brengen en te verbeteren. Jus kan worden gemaakt door het vlees te bakken en vervolgens het vet en de sappen te mengen met bouillon, wijn en kruiden om een heerlijke saus te maken. In de Nederlandse keuken wordt jus vaak gebruikt bij stamppot. Wat dacht je van snert stamppot.
Om een goede steak en jus te maken, is het belangrijk om het vlees op de juiste manier te bereiden. Dit kan worden gedaan door het vlees op kamer temperatuur te laten komen. Breng het vlees op smaak met zout, peper en eventueel andere kruiden voor het bakken. Bak vervolgens op hoog vuur het vlees. Dit kan het best in een koekenpan of op een grill, totdat het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Laat het vlees na het bakken enkele minuten rusten voordat u het snijdt, zodat de sappen zich kunnen verdelen en het vlees malser wordt.
Gebruik hoogwaardige ingrediënten voor zowel het vlees als de jus, zoals zelfgemaakte bouillon, verse kruiden en goede kwaliteit wijn. Probeer te experimenteren met verschillende kruiden en smaakmakers om naar smaak aan te passen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment