Tortilla met entrecote en pico de gallo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Tortilla met entrecote en pico de gallo

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Haal de entrecotes uit de verpakking en dek af met vershoudfolie. Laat op een bord op kamertemperatuur komen.
2
Begin met het maken van de pico de gallo. Pel en snipper de rode ui fijn. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een halve cm. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snijd de rode peper fijn. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en houd wat blaadjes koriander apart. Meng alles samen in een mengkom met limoensap, rode wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Pel de ui en snijd in partjes.. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2-3 min. tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
4
Dep de entrecotes droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan. Bak de entrecotes op hoog vuur 2-3 min. Keer ze halverwege. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
5
Grill de tortilla’s kort in een droge hete pan. Besmeer de tortilla’s met guacamole. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de taco’s. Schep op elke taco een flinke eetlepel pico de gallo en beleg met de ui. Garneer met de overige koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Wraps & Tortilla's
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via