Sappige rundersteak met knapperig gebakken rozemarijn aardappelen, broccoli en kastanjechampignons. Dat klinkt toch als een perfecte combinatie? Het klassieke gerecht verwent je smaakpapillen en is perfect om een avond te genieten van een goed stuk vlees!
Soms is het gewoon heerlijk om een goed stuk vlees te eten. Zo’n lekkere rundsteak die op de juiste manier is gebakken. Medium, rare of juist medium rare, wellicht zelfs doorbakken omdat je niet houdt van te rood vlees. Het is een ware traktatie om iets speciaals mee te vieren of om gewoon extra te genieten van een heerlijke maaltijd. Zo kun je de steak bereiden met een lekkere jus, rozemarijn aardappelen en seizoensgroenten als broccoli en kastanjechampignons.
Naast dit recept is deze steak en jus ook zeker lekker! De steak wordt op dezelfde manier bereid als in dit gerecht, alleen serveren we het met een lekkere groene salade, gemaakt van botersla met komkommer, tomaten en een frisse noot van appel. Natuurlijk mag het wit brood niet vergeten worden om te dippen in de jus. Heerlijk als je het aan ons vraagt! Toch wat meer groenten naast je steak? Ga dan voor deze steak en jus met puree, snijbonen en champignons. De combinatie van snijbonen en champignons zorgen voor knapperige groenten bij een mals stukje vlees. De romige puree maakt de maaltijd compleet!
Wil je de steak extra luxe serveren? Maak dan eens steak au poivre, oftewel pepersteak. Dit gerecht dat rechtstreeks uit de bistro in Frankrijk komt, heeft een lekkere peperkorst die zorgt voor een rijke smaakexplosie. Het gerecht maak je compleet met goudbruine, knapperige aardappelen en bloemkool en broccoli uit de oven. Of wat dacht je van een simpele klassieker: steak tartare? De één is fan, de ander niet, maar de verschillende texturen en de smaakcombinatie van zuur, zout en zoet zijn zeker het proberen waard!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment