In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak met jus en rozemarijn krieltjes

Sappige rundersteak met knapperig gebakken rozemarijn aardappelen, broccoli en kastanjechampignons. Dat klinkt toch als een perfecte combinatie? Het klassieke gerecht verwent je smaakpapillen en is perfect om een avond te genieten van een goed stuk vlees!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept steak met jus en rozemarijn krieltjes

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de broccoli in roosjes van 3 cm. Verwijder het eventuele zand bij de kastanjechampignons en snijd in plakken.
2
Pel de knoflook en snijd fijn. Verwijder de bladeren van de rozemarijn en snijd deze fijn.
3
Breng een pan met water aan de kook met het Verstegen Zeezout en kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Marineer ondertussen de rundersteak voor 10 min. met de Verstegen Mix voor Steak & Jus.
4
Verwarm een pan met de boter en bak de steaks 4 min. aan beide kanten goudbruin tot de gewenste garing. Haal de steaks uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Voeg het water toe aan de pan en laat de jus inkoken.
5
Verwarm een pan met de olijfolie en bak hierin de krieltjes samen met de knoflook en rozemarijn goudbruin. Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze voor 3 min. mee. Bak vervolgens de broccoli mee voor 2 min.
6
Serveer de steak en groenten op een bord en schenk de jus over de steak heen.

Genieten van een lekkere steak

Soms is het gewoon heerlijk om een goed stuk vlees te eten. Zo’n lekkere rundsteak die op de juiste manier is gebakken. Medium, rare of juist medium rare, wellicht zelfs doorbakken omdat je niet houdt van te rood vlees. Het is een ware traktatie om iets speciaals mee te vieren of om gewoon extra te genieten van een heerlijke maaltijd. Zo kun je de steak bereiden met een lekkere jus, rozemarijn aardappelen en seizoensgroenten als broccoli en kastanjechampignons.

Naast dit recept is deze steak en jus ook zeker lekker! De steak wordt op dezelfde manier bereid als in dit gerecht, alleen serveren we het met een lekkere groene salade, gemaakt van botersla met komkommer, tomaten en een frisse noot van appel. Natuurlijk mag het wit brood niet vergeten worden om te dippen in de jus. Heerlijk als je het aan ons vraagt! Toch wat meer groenten naast je steak? Ga dan voor deze steak en jus met puree, snijbonen en champignons. De combinatie van snijbonen en champignons zorgen voor knapperige groenten bij een mals stukje vlees. De romige puree maakt de maaltijd compleet!

Wil je de steak extra luxe serveren? Maak dan eens steak au poivre, oftewel pepersteak. Dit gerecht dat rechtstreeks uit de bistro in Frankrijk komt, heeft een lekkere peperkorst die zorgt voor een rijke smaakexplosie. Het gerecht maak je compleet met goudbruine, knapperige aardappelen en bloemkool en broccoli uit de oven. Of wat dacht je van een simpele klassieker: steak tartare? De één is fan, de ander niet, maar de verschillende texturen en de smaakcombinatie van zuur, zout en zoet zijn zeker het proberen waard!

Steak met jus en rozemarijn krieltjes

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via