In samenwerking met:
SJ Steak & Jus Steak En Jus Met Puree, Boontjes En Champignons (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Steak en jus met puree, snijbonen en champignons

Aardappelpuree met jus is natuurlijk overheerlijk en helemaal als er wat extra jus bij wordt geserveerd. Bijvoorbeeld lekker om met een beetje brood in te dippen of om met groenten te mengen. In dit gerecht is een combinatie gemaakt met snijbonen en champignons voor een complete maaltijd, maar natuurlijk kan er ook gekozen worden voor frites en een lekkere frisse salade.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept steak en jus met puree, snijbonen en champignons

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en kruid het vlees met 2/3 van de Verstegen steak & jus kruiden, laat even intrekken.
2
Schil en halveer de aardappelen. Kook in 15 à 20 min. gaar in een pan met water.
3
Snijd ondertussen de champignons in parten, dop en halveer de snijbonen en snijd de bieslook fijn.
4
Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak de champignons op hoog vuur in 5 min. gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de snijbonen in 5 min. beetgaar.
5
Verhit een bakpan op hoog vuur en voeg ¼ van de boter toe. Schroei de entrecote aan beide kanten dicht. Zet het vuur lager en voeg nog ¼ van de boter toe in de pan. Schep de gesmolten boter over de steak. Bak tot de gewenste garing (rosé, medium of doorbakken). Haal de steak uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
6
Voeg een scheut warm water toe aan het residu in de pan van de steak en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de overige steak & jus kruiden toe voor binding en smaak. Zet apart in een schaaltje.
7
Giet de aardappelen af en stamp tot een puree. Voeg de room, melk, overige boter en de bieslook toe en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
8
Serveer de puree op een bord en serveer met de champignons, snijbonen en de steak erbij. Maak het gerecht af met de jus.

De ingrediënten van dit goddelijke recept

Om een steak te bereiden, wordt het vlees meestal gekruid met peper en zout en vervolgens gegrild, gebakken of geroosterd. De bereidingswijze kan variëren afhankelijk van de gewenste gaarheid, zoals rare, medium-rare, medium, medium-well of well-done. De juiste gaarheid hangt af van de persoonlijke voorkeur.

Jus, ook wel bekend als vleessap, is een smaakvolle saus die wordt gemaakt van het vocht dat vrijkomt tijdens het bereiden van vlees. Het wordt meestal geserveerd over het vlees om de smaak te verbeteren. Om jus te maken, worden vaak de sappen van het vlees vermengd met bouillon, wijn, kruiden en soms een verdikkingsmiddel zoals bloem of maïzena. Het wordt dan gekookt tot het ingedikt is tot de gewenste consistentie. Veel mensen genieten enorm van jus en is dan ook heel lekker om met brood in te dippen, zoals in dit recept van steak en jus met wit brood.

Snijbonen zijn langwerpige groene peulvruchten en erg populair vanwege hun knapperige textuur en milde smaak. Snijbonen kunnen worden gestoomd, gekookt, geroerbakt of geroosterd. Een veelzijdige groente die vaak wordt gebruikt als bijgerecht of ingrediënt in salades, stoofschotels en roerbakgerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van groene tortelloni in spinazie ricottasaus of couscous met gerookte kip en avocadosaus.

Champignons staan bekend om hun aardse smaak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en diverse recepten bijvoorbeeld oesterzwammen, kastanjechampignons en shiitake. Champignons kunnen rauw worden gegeten, maar worden meestal gekookt of gebakken om hun smaak te verbeteren en de textuur te verzachten.

Al deze ingrediënten kunnen afzonderlijk worden bereid en geserveerd, maar ze kunnen ook gecombineerd worden in een heerlijk gerecht. Bijvoorbeeld, een klassieke maaltijd kan bestaan uit een sappige steak geserveerd met een smakelijke jus, vergezeld van gestoomde snijbonen en gebakken champignons. De combinatie van de verschillende smaken en texturen zorgt voor een uitgebalanceerde maaltijd.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via