Sticky Soja Pompoen2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Sticky soja pompoen

Eens wat anders maken met pompoen? Ga voor sticky soja pompoen! De pompoen snijden we in partjes en marineren we in een zelfgemaakte sticky saus van soja, honing, rijstazijn en sesamolie. Terwijl de pompoen wordt geroosterd in de oven, maak je een heerlijke pindasaus. Afgetopt met sesamzaadjes en bosui voor de extra crunch is dit een gerecht boordevol smaak. Serveer de sticky soja pompoen eventueel met wat rijst of noedels.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Sticky soja pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de pompoen in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en hak de knoflook fijn. Meng ½ van de sojasaus, ½ van de honing, ½ van de rijstazijn, de sesamolie en ½ van de gehakte knoflook door elkaar. Bestrijk de pompoen met de saus en verdeel de sesamzaadjes over de pompoen. Rooster 30 min. in de oven.
2
Verwarm ondertussen in een steelpan de pindakaas met het water. Voeg de overige sojasaus, overige honing, overige rijstazijn en overige knoflook toe. Roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Haal de pompoen uit de oven. Drizzle over elk pompoenpartje wat pindasaus. Snijd de bosui fijn. Verdeel de pompoen over de borden en bestrooi met bosui.

Heerlijke sticky gerechten voor iedere dag

Je hebt het vast wel eens gegeten: sticky gerechten! Deze lekkere recepten staan bekend om hun kleverige, glanzende saus. Vaak wordt er één ingrediënt gemarineerd in zo’n sticky saus, zoals pompoen, aubergine, of het populairste product: kip. De saus is vaak een perfecte balans van zoet, hartig en soms pittig. Doordat de saus tijdens het grillen of bakken wordt gekarameliseerd, krijgt het de herkenbare sticky bite. De sticky saus kan je maken met smaakmakers zoals sojasaus of ketjap, honing, knoflook, gember, rijstazijn, limoensap, chili of sambal.

Zo gebruiken we voor de sticky soja pompoen een mengsel van knoflook, sojasaus, honing, rijstazijn en sesamolie. Door de pompoen ermee te bestrijken voordat het wordt geroosterd in de oven, krijgt de zoete pompoen een sticky bite. Lekker om te serveren met wat rijst of noedels voor een compleet recept voor het avondeten! Voor de sticky kip met rijst en wokgroenten maken we een marinade van limoenrasp, limoensap, gember, oestersaus en sojasaus. De kip laten we zo’n 10 minuten marineren en bakken we vervolgens gaar. Terwijl de kip wordt gebakken, voeg je nog een maïzenamengsel toe zodat de marinade indikt en er een lekkere saus ontstaat. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor wraps met sticky aubergine en sriracha mayonaise! Aubergine is dé perfecte vervanger voor vlees, omdat het een vlezige, stevige structuur heeft. Marineer aubergine reepjes in een saus van rijstazijn, ketjap, sojasaus, agavesiroop en sesamolie en bak het op hoog vuur tot een sticky aubergine. Serveer in een wrap met zelfgemaakte sriracha mayonaise en wat sla en komkommer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?