
Eens wat anders maken met pompoen? Ga voor sticky soja pompoen! De pompoen snijden we in partjes en marineren we in een zelfgemaakte sticky saus van soja, honing, rijstazijn en sesamolie. Terwijl de pompoen wordt geroosterd in de oven, maak je een heerlijke pindasaus. Afgetopt met sesamzaadjes en bosui voor de extra crunch is dit een gerecht boordevol smaak. Serveer de sticky soja pompoen eventueel met wat rijst of noedels.
Je hebt het vast wel eens gegeten: sticky gerechten! Deze lekkere recepten staan bekend om hun kleverige, glanzende saus. Vaak wordt er één ingrediënt gemarineerd in zo’n sticky saus, zoals pompoen, aubergine, of het populairste product: kip. De saus is vaak een perfecte balans van zoet, hartig en soms pittig. Doordat de saus tijdens het grillen of bakken wordt gekarameliseerd, krijgt het de herkenbare sticky bite. De sticky saus kan je maken met smaakmakers zoals sojasaus of ketjap, honing, knoflook, gember, rijstazijn, limoensap, chili of sambal.
Zo gebruiken we voor de sticky soja pompoen een mengsel van knoflook, sojasaus, honing, rijstazijn en sesamolie. Door de pompoen ermee te bestrijken voordat het wordt geroosterd in de oven, krijgt de zoete pompoen een sticky bite. Lekker om te serveren met wat rijst of noedels voor een compleet recept voor het avondeten! Voor de sticky kip met rijst en wokgroenten maken we een marinade van limoenrasp, limoensap, gember, oestersaus en sojasaus. De kip laten we zo’n 10 minuten marineren en bakken we vervolgens gaar. Terwijl de kip wordt gebakken, voeg je nog een maïzenamengsel toe zodat de marinade indikt en er een lekkere saus ontstaat. Liever een vegetarisch recept? Ga dan voor wraps met sticky aubergine en sriracha mayonaise! Aubergine is dé perfecte vervanger voor vlees, omdat het een vlezige, stevige structuur heeft. Marineer aubergine reepjes in een saus van rijstazijn, ketjap, sojasaus, agavesiroop en sesamolie en bak het op hoog vuur tot een sticky aubergine. Serveer in een wrap met zelfgemaakte sriracha mayonaise en wat sla en komkommer.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment