Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en snijd de pompoen in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en hak de knoflook fijn. Meng ½ van de sojasaus, ½ van de honing, ½ van de rijstazijn, de sesamolie en ½ van de gehakte knoflook door elkaar. Bestrijk de pompoen met de saus en verdeel de sesamzaadjes over de pompoen. Rooster 30 min. in de oven.
2
Verwarm ondertussen in een steelpan de pindakaas met het water. Voeg de overige sojasaus, overige honing, overige rijstazijn en overige knoflook toe. Roer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
3
Haal de pompoen uit de oven. Drizzle over elk pompoenpartje wat pindasaus. Snijd de bosui fijn. Verdeel de pompoen over de borden en bestrooi met bosui.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.