Kook jij wel eens met zeekraal? Deze knapperige groente heeft een specifieke zoute smaak en past perfect bij deze romige pasta met een vleugje limoen en crispy garnalen. Een groot genot en je geeft een bijzondere draai aan je maaltijd!
Er is niets zo hartverwarmend als een goddelijk bord pasta voor je neus. Zo’n pasta recept waar de geuren gelijk zorgen voor een verzadiging van je comfort food. Wij zijn er in ieder geval dol op! Of je nu gaat voor een romig lasagne recept of een klassieke pasta’s, met een bordje pasta maak je ons zeker weten gelukkig! Een van de meest geliefde pasta’s in de wereld is natuurlijk een pasta carbonara. De romige saus gemaakt van ei, Parmezaanse kaas, guanciale en zwarte peper is eenvoudig, maar goddelijk. Net zo beroemd als een pasta bolognese, waarin de ragú en bechamelsaus zorgen voor een smaakvolle combinatie.
Voor liefhebbers van frisse, lichte smaken is pasta pesto een uitstekende keuze. Dit gerecht, met een basilicum-pestosaus, pijnboompitten en Parmezaanse kaas, is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Voeg er eventueel wat tomaatjes aan toe voor een verfrissende touch. Ook deze pasta aglio e olio met gegrilde tomaatjes is een aanrader. Dankzij de eenvoud van dit recept zet je een smakelijke maaltijd op tafel. De Italianen weten namelijk wel hoe je met maar een handjevol ingrediënten al de lekkerste recepten op tafel zet!
Pastagerechten bieden ook veel ruimte voor creativiteit. Voeg seizoensgroenten, zeevruchten of plantaardige alternatieven toe om een uniek gerecht te creëren. Serveer je pasta met een glas wijn en een frisse salade voor een complete maaltijd. Of je nu gaat voor een makkelijke pasta of een wat uitdagender recept, haal de authentieke smaken van Italië naar jouw keuken en laat het genieten beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment