Tagliatelle met zeekraal en crispy garnalen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Tagliatelle met zeekraal en crispy garnalen

Kook jij wel eens met zeekraal? Deze knapperige groente heeft een specifieke zoute smaak en past perfect bij deze romige pasta met een vleugje limoen en crispy garnalen. Een groot genot en je geeft een bijzondere draai aan je maaltijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept tagliatelle met zeekraal en crispy garnalen

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Voeg de baking soda toe aan een kom. Kluts in een tweede kom het ei los. Mix in een derde kom het paneermeel met wat peper en zout, het paprikapoeder en knoflookpoeder. Dep de wokgarnalen droog en dip ze één voor één in de baking soda, dan in het ei en dan in het paneermeel. Zet de gepaneerde garnalen opzij tot gebruik.
2
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit ½ van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kookroom en geraspte Parmagiano Reggiano toe en laat dit langzaam inkoken. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.
3
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en bereid de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht voor de roomsaus. Roer dit erdoorheen.
4
Was de zeekraal en vrewijder de harde takjes. Verhit de overige olijfolie in een wokpan en bak de zeekraal 2 min.
5
Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Voeg de limoenrasp en -sap toe aan de tagliatelle.
6
Verhit de 100 ml olijfolie voor het frituren in een pan en bak de garnalen goudbruin en krokant. Serveer de tagliatelle met de roomsaus en garneer met de zeekraal en crispy garnalen.

Het antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’: pasta!

Er is niets zo hartverwarmend als een goddelijk bord pasta voor je neus. Zo’n pasta recept waar de geuren gelijk zorgen voor een verzadiging van je comfort food. Wij zijn er in ieder geval dol op! Of je nu gaat voor een romig lasagne recept of een klassieke pasta’s, met een bordje pasta maak je ons zeker weten gelukkig! Een van de meest geliefde pasta’s in de wereld is natuurlijk een pasta carbonara. De romige saus gemaakt van ei, Parmezaanse kaas, guanciale en zwarte peper is eenvoudig, maar goddelijk. Net zo beroemd als een pasta bolognese, waarin de ragú en bechamelsaus zorgen voor een smaakvolle combinatie.

Voor liefhebbers van frisse, lichte smaken is pasta pesto een uitstekende keuze. Dit gerecht, met een basilicum-pestosaus, pijnboompitten en Parmezaanse kaas, is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Voeg er eventueel wat tomaatjes aan toe voor een verfrissende touch. Ook deze pasta aglio e olio met gegrilde tomaatjes is een aanrader. Dankzij de eenvoud van dit recept zet je een smakelijke maaltijd op tafel. De Italianen weten namelijk wel hoe je met maar een handjevol ingrediënten al de lekkerste recepten op tafel zet!

Pastagerechten bieden ook veel ruimte voor creativiteit. Voeg seizoensgroenten, zeevruchten of plantaardige alternatieven toe om een uniek gerecht te creëren. Serveer je pasta met een glas wijn en een frisse salade voor een complete maaltijd. Of je nu gaat voor een makkelijke pasta of een wat uitdagender recept, haal de authentieke smaken van Italië naar jouw keuken en laat het genieten beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via