Haal de entrecote uit de verpakking en dek af met vershoudfolie. Laat op een bord op kamertemperatuur komen.
2
Begin met het maken van de pico de gallo. Pel en snipper de rode ui fijn. Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een halve cm. Snijd de tomaten in kleine blokjes en snijd de rode peper fijn. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en houd wat blaadjes koriander apart. Meng alles samen in een mengkom met limoensap, rode wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
3
Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2-3 min. tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
4
Dep de entrecote droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan. Bak de entrecote op hoog vuur 2-3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 5 min. rusten.
5
Grill de tortilla’s kort in een droge hete pan. Besmeer de tortilla’s met guacamole. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de taco’s. Schep op elke taco een flinke eetlepel pico de gallo en beleg met de ui. Garneer met de overige koriander.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.